مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

403
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

449
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی وضعیت تغذیه ای کدو با روش انحراف از درصد بهینه (DOP) در منطقه خوی

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 21

چکیده

 روش انحراف از درصد بهینه (DOP) از روش های تفسیر نتایج تجزیه برگ و تشخیص وضعیت تغذیه ای گیاهان می باشد. به منظور ارزیابی وضعیت تغذیه ای کدو (Lagenaria Vulgaris) با استفاده از روش DOP, نمونه های برگ از 122 مزرعه کدو در شهرستان خوی جمع آوری و غلظت های عناصر غذاییB, Cu, Zn, Mn, Fe, Mg, Ca, K, P, N تعیین شدند. مزارع با توجه به عملکرد به دو گروه با عملکرد بالا و پایین تقسیم گردیدند. میانگین غلظت عناصر غذایی در مزارع کدو با عملکرد بالا به عنوان ارقام مرجع برای محاسبه شاخص های DOP استفاده شد. در این روش اولویت بندی عناصر غذایی پرمصرف و کم مصرف در مزارع با عملکرد پایین به صورت K>P>Mg>Ca>N و Zn>Fe>B>Cu>Mn به دست آمد بر این اساس عنصر نیتروژن مثبت ترین شاخص و عناصر پتاسیم و روی منفی ترین شاخص ها را داشتند. شاخص های تعادل تغذیه ای DOP نیز در مزارع با عملکرد پایین خیلی بزرگتر از صفر به دست آمد که نشان-دهنده عدم تعادل عناصر غذایی در این مزارع می باشد. لذا در نهایت می توان گفت کمبود عناصر پتاسیم و روی می تواند دلیلی بر عملکرد پایین کدو در منطقه خوی باشد و مدیریت کودی صحیح از جمله مصرف کودهای حاوی این عناصر می تواند رشد و عملکرد کدو را در این منطقه بهبود ببخشد. . .

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شریف مند، ماهرخ، سپهر، ابراهیم، و بایبوردی، احمد. (1399). ارزیابی وضعیت تغذیه ای کدو با روش انحراف از درصد بهینه (DOP) در منطقه خوی. تحقیقات کاربردی خاک، 8(2 )، 15-21. SID. https://sid.ir/paper/390896/fa

    Vancouver: کپی

    شریف مند ماهرخ، سپهر ابراهیم، بایبوردی احمد. ارزیابی وضعیت تغذیه ای کدو با روش انحراف از درصد بهینه (DOP) در منطقه خوی. تحقیقات کاربردی خاک[Internet]. 1399؛8(2 ):15-21. Available from: https://sid.ir/paper/390896/fa

    IEEE: کپی

    ماهرخ شریف مند، ابراهیم سپهر، و احمد بایبوردی، “ارزیابی وضعیت تغذیه ای کدو با روش انحراف از درصد بهینه (DOP) در منطقه خوی،” تحقیقات کاربردی خاک، vol. 8، no. 2 ، pp. 15–21، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/390896/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button