Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

288
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

447
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تقویت کنندگی غلظت های مختلف عصاره های رازیانه، زیره سبز و نعناع بر خصوصیات فیزیولوژیکی جوانه زنی بذر و عملکرد دانه گلرنگ (. Carthamus tinctorius L) تحت شرایط کم آبی

صفحات

 صفحه شروع 675 | صفحه پایان 690

چکیده

 در اغلب تحقیقات تأثیر منفی ترکیبات دگرآسیب بررسی شده, ولی تحقیقات بسیار کمی در خصوص تأثیر مثبتی که این گیاهان می توانند در کشاورزی داشته باشند, انجام شده است. این مطالعه به منظور تأثیر پرایمینگ بذر گلرنگ با غلظت های مختلف عصاره گیاهان دارویی رازیانه (Foeniculum vulgare), زیره سبز (Cuminum cyminum) و نعناع فلفلی (Mentha × piperita) (عدم پرایمینگ, هیدروپرایمینگ, غلظت یک درصد و غلظت دو درصد عصاره) در سطوح مختلف آبیاری انجام پذیرفت (در شرایط آزمایشگاهی شاهد, 3-و 6-بار و در شرایط مزرعه ای آبیاری پس از 70, 100 و 130 میلی متر تبخیر از تشتک تبخیر). آزمایش در آزمایشگاه به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی و در مزرعه به صورت اسپلیت فاکتوریل پلات بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در سال 1395 و در مزارع دانشگاه آزاد ملکان به اجرا در آمد. در شرایط مزرعه ای سطوح آبیاری به عنوان کرت اصلی در نظر گرفته شد. بر اساس نتایج این مطالعه در شرایط آزمایشگاهی پرایمینگ بذر گلرنگ با عصاره گیاهان دارویی مورد بررسی, باعث بهبود جوانه زنی (تا 11. 6 درصد) و رشد گیاهچه های گلرنگ (تا 38. 8 درصد) و بهبود شرایط فیزیولوژیکی در گیاهچه های گلرنگ شد. در شرایط مزرعه ای کم آبی شدید کاهش معنی داری (تا 38. 2 درصد) را در عملکرد دانه گلرنگ باعث شد, ولی پرایمینگ با عصاره گیاهان دارویی, به ویژه غلظت یک درصد و غلظت دو درصد زیره سبز و نعناع فلفلی افزایش معنی داری (تا 50. 9 درصد) را در این صفت در هر دو شرایط کم آبی و آبیاری کامل باعث شد. با توجه به این نتایج می توان عملکرد گلرنگ را چه در شرایط کم آبی و چه در شرایط آبیاری کامل به طور مطلوبی با پرایمینگ با عصاره گیاهان دارویی مورد بررسی, افزایش داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علیوند، محمد، و فرج زاده معماری تبریزی، الناز. (1397). اثر تقویت کنندگی غلظت های مختلف عصاره های رازیانه, زیره سبز و نعناع بر خصوصیات فیزیولوژیکی جوانه زنی بذر و عملکرد دانه گلرنگ (. Carthamus tinctorius L) تحت شرایط کم آبی. تنش های محیطی در علوم زراعی، 11(3 )، 675-690. SID. https://sid.ir/paper/391404/fa

    Vancouver: کپی

    علیوند محمد، فرج زاده معماری تبریزی الناز. اثر تقویت کنندگی غلظت های مختلف عصاره های رازیانه, زیره سبز و نعناع بر خصوصیات فیزیولوژیکی جوانه زنی بذر و عملکرد دانه گلرنگ (. Carthamus tinctorius L) تحت شرایط کم آبی. تنش های محیطی در علوم زراعی[Internet]. 1397؛11(3 ):675-690. Available from: https://sid.ir/paper/391404/fa

    IEEE: کپی

    محمد علیوند، و الناز فرج زاده معماری تبریزی، “اثر تقویت کنندگی غلظت های مختلف عصاره های رازیانه, زیره سبز و نعناع بر خصوصیات فیزیولوژیکی جوانه زنی بذر و عملکرد دانه گلرنگ (. Carthamus tinctorius L) تحت شرایط کم آبی،” تنش های محیطی در علوم زراعی، vol. 11، no. 3 ، pp. 675–690، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/391404/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا