مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

579
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

146
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر محافظتی عصاره دانه خرفه(Portulaca oleraceae) بر آسیب بافت بیضه القا شده توسط کلرید کادمیوم در موش های صحرایی نر بالغ نژاد ویستار

صفحات

 صفحه شروع 2883 | صفحه پایان 2892

چکیده

خرفه یک علف هرز با گستره پراکنده ای است و در طب سنتی در بسیاری از کشورها به عنوان داروی مدر, ضد سرطان, ضد عفونی کننده و ضد اسپاسم استفاده می شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی نقش محافظتی عصاره اتانولی خرفه بر آسیب بافت بیضه ای ناشی از تیمار کلرید کادمیوم با اندازه گیری آنزیم های آنتی اکسیدانی در موش های صحرایی نر بالغ نژاد ویستار انجام شد. تعداد 60 سر موش های صحرایی نر به طور تصادفی به 10 گروه تقسیم شدند: گروه کنترل سالم, گروه های دریافت کننده عصاره خرفه (50, 100, 200 و 400 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن, روزانه به طور خوراکی), گروه کنترل آسیب بیضه ای (دریافت کلرید کادمیوم به میزان 3 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن, روزانه به طور خوراکی), گروه های دریافت کننده عصاره خرفه (50, 100, 200 و 400 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن, روزانه به طور خوراکی) همراه با کلرید کادمیوم. بعد از 28 روز تیمار, موش ها به آسانی کشته شدند و بیضه های آن ها خارج گردید و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی و میزان پراکسیداسیون لیپیدی بافت بیضه موش ها اندازه گیری شد. کلرید کادمیوم باعث کاهش معنی داری در میزان فعالیت آنزیم های گلوتاتیون پراکسیداز, سوپراکسید دیسموتاز, کاتالاز و افزایش سطح مالون دی آلدئید بیضه شد (001/0 p<). تیمار عصاره خرفه در دوزهای 200 و 400 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن باعث افزایش معنی داری در میزان فعالیت آنزیم های گلوتاتیون پراکسیداز, سوپراکسید دیسموتاز, کاتالاز و افزایش سطح مالون دی آلدئید گردید (001/0 p<). مطالعه حاضر نشان داد عصاره خرفه احتمالا از طریق افزایش فعالیت آنتی اکسیدانی, بیضه موش های صحرایی را از آسیب ناشی از کلرید کادمیوم محافظت می کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قهرمان، الهام، عیدی، اکرم، مرتضوی، پژمان، و عریان، شهربانو. (1398). بررسی اثر محافظتی عصاره دانه خرفه(Portulaca oleraceae) بر آسیب بافت بیضه القا شده توسط کلرید کادمیوم در موش های صحرایی نر بالغ نژاد ویستار. پاتوبیولوژی مقایسه ای ایران، 16(3 (پیاپی 66) )، 2883-2892. SID. https://sid.ir/paper/391872/fa

    Vancouver: کپی

    قهرمان الهام، عیدی اکرم، مرتضوی پژمان، عریان شهربانو. بررسی اثر محافظتی عصاره دانه خرفه(Portulaca oleraceae) بر آسیب بافت بیضه القا شده توسط کلرید کادمیوم در موش های صحرایی نر بالغ نژاد ویستار. پاتوبیولوژی مقایسه ای ایران[Internet]. 1398؛16(3 (پیاپی 66) ):2883-2892. Available from: https://sid.ir/paper/391872/fa

    IEEE: کپی

    الهام قهرمان، اکرم عیدی، پژمان مرتضوی، و شهربانو عریان، “بررسی اثر محافظتی عصاره دانه خرفه(Portulaca oleraceae) بر آسیب بافت بیضه القا شده توسط کلرید کادمیوم در موش های صحرایی نر بالغ نژاد ویستار،” پاتوبیولوژی مقایسه ای ایران، vol. 16، no. 3 (پیاپی 66) ، pp. 2883–2892، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/391872/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button