Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

273
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

453
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثر رنگدانه آستازانتین، زردچوبه و جلبک اسپیرولینا (Spirulina platensis) بر رشد، شاخص های ایمنی و رنگ پذیری ماهی اسکار سفید (Astronotus ocellatus)

صفحات

 صفحه شروع 65 | صفحه پایان 78

چکیده

 در این مطالعه اثر چهار جیره آزمایشی شامل, جیره شاهد فاقد مواد رنگدانه ای, جیره حاوی آستازانتین, زردچوبه و جلبک اسپیرولینا(Spirulina platensis) بر رشد, ایمنی و رنگ پذیری ماهی اسکار سفید (Astronotus ocellatus) بررسی شد. به این منظور 120 عدد ماهی اسکار سفید با وزن متوسط 5/0 ± 5/7 گرم در 12 آکواریوم به تعداد مساوی 10 ماهی در هر آکواریوم و به طور کاملاً تصادفی توزیع شدند. بعد از تیماربندی, ماهیان به مدت 8 هفته با جیره های غذایی فاقد افزودنی رنگدانه ای, آستازانتین, پودر زردچوبه و پودر جلبک اسپیرولینا (هر یک به مقدار mg/kg 100) تغذیه شدند و در پایان دوره, شاخص های رشد, ایمنی و رنگ پذیری اندازه گیری و بررسی شدند. اختلاف معنی داری بین شاهد و تیمار تغذیه شده با mg/kg 100 آستازانتین در همه شاخص های رشد به غیر از شاخص وضعیت مشاهده شد (05/0p<). همچنین اختلاف معنی داری از نظر درصد بازماندگی و ضریب رشد در تیمار 3, افزایش طول در تیمار 2 و ضریب تبدیل در تیمار 2 و 3 با شاهد وجود داشت (05/0p<). اختلاف معنی داری بین فعالیت لایزوزیم در تیمار تغذیه شده با mg/kg 100 آستازانتین با دیگر تیمارها و شاخص ایمنی IgM بین شاهد و تیمار تغذیه شده با mg/kg 100 اسپیرولینا مشاهده شد (05/0p<), ولی در شاخص ایمنی ایمونوگلوبولین کل و میزان کاروتنوئید کل در خون, این اختلاف معنی دار نبوده است (05/0p>). اختلاف معنی داری در میزان شدت رنگ های اصلی و فرعی در برخی از تیمارها مشاهده شد (05/0p<). نتایج تحقیق حاضر نشان داد, رنگدانه های مورد استفاده می توانند سبب بهبود فاکتورهای رشد, ایمنی و رنگی شدن در ماهی اسکار سفید شوند که در بین این رنگدانه ها, آستازانتین عملکرد مطلوب تری نسبت به دیگر رنگدانه ها داشته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    همرنگ امشی، عباس، خارا، حسین، بحری، امیر هوشنگ، محمدی زاده، فلورا، و حسنی نیا، عباس. (1397). مقایسه اثر رنگدانه آستازانتین, زردچوبه و جلبک اسپیرولینا (Spirulina platensis) بر رشد, شاخص های ایمنی و رنگ پذیری ماهی اسکار سفید (Astronotus ocellatus). تغذیه آبزیان، 4(2 )، 65-78. SID. https://sid.ir/paper/392190/fa

    Vancouver: کپی

    همرنگ امشی عباس، خارا حسین، بحری امیر هوشنگ، محمدی زاده فلورا، حسنی نیا عباس. مقایسه اثر رنگدانه آستازانتین, زردچوبه و جلبک اسپیرولینا (Spirulina platensis) بر رشد, شاخص های ایمنی و رنگ پذیری ماهی اسکار سفید (Astronotus ocellatus). تغذیه آبزیان[Internet]. 1397؛4(2 ):65-78. Available from: https://sid.ir/paper/392190/fa

    IEEE: کپی

    عباس همرنگ امشی، حسین خارا، امیر هوشنگ بحری، فلورا محمدی زاده، و عباس حسنی نیا، “مقایسه اثر رنگدانه آستازانتین, زردچوبه و جلبک اسپیرولینا (Spirulina platensis) بر رشد, شاخص های ایمنی و رنگ پذیری ماهی اسکار سفید (Astronotus ocellatus)،” تغذیه آبزیان، vol. 4، no. 2 ، pp. 65–78، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/392190/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا