مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

254
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

526
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات جیره های با سطوح مختلف انرژی و پروتئین بر هضم مواد مغذی و ویژگی های دستگاه گوارش گوسفندان

صفحات

 صفحه شروع 55 | صفحه پایان 68

چکیده

 به منظور بررسی تأثیر استفاده از جیره های با سطوح مختلف انرژی و پروتئین بر pH شکمبه, تولید نیتروژن آمونیاکی, قابلیت هضم مواد مغذی و دفع مشتقات پورینی آزمایشی طراحی شد. شش تیمار آزمایشی در قالب طرح مربع لاتین تکرار شده در زمان در شش دوره زمانی به شش رأس دام اختصاص داده شدند. تیمارهای آزمایشی شامل؛ تیمار شاهد, تیمار با سطح انرژی بالا با استفاده از دانه جو, تیمار با سطح انرژی بالا با استفاده از دانه جو و تصحیح شده بر اساس میزان پپتید, تیمار با سطح انرژی بالا با استفاده از دانه ذرت, تیمار با سطح انرژی بالا با استفاده از دانه ذرت تصحیح شده بر اساس میزان پپتید و تیمار با سطح بالای پروتئین با افزایش سطح کنجاله سویا. نتایج نشان داد اثرات تیمارهای آزمایشی بر میزان pH و نیتروژن آمونیاکی آزاد شده در شکمبه, سه ساعت بعد از مصرف خوراک معنی دار بود (05/0p<). ماده خشک مصرفی, قابلیت هضم چربی و ماده آلی تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت (05/0p>). تیمار با سطح پروتئین بالا و تیمار شاهد بطور معنی داری میزان پروتئین خام, الیاف نامحلول در شوینده خنثی و اسیدی بیشتری مصرف کرده بودند (05/0p<). قابلیت هضم مواد مغذی با اضافه شدن منابع انرژی و پروتئین بهبود یافت. میزان دفع مشتقات پورینی در تیمار با سطح بالای پروتئین بطور معنی داری بیشتر از سایر گروه ها بود (05/0p<). مکمل سازی جیره ها با منابع کربوهیدراته و پروتئینی با کمترین اثرات نامطلوب بر دستگاه گوارش توصیه می شود

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مرادی، محمد، چاشنی دل، یداله، تیموری یانسری، اسداله، و دیرنده، عیسی. (1398). اثرات جیره های با سطوح مختلف انرژی و پروتئین بر هضم مواد مغذی و ویژگی های دستگاه گوارش گوسفندان. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، 32(122 )، 55-68. SID. https://sid.ir/paper/392541/fa

    Vancouver: کپی

    مرادی محمد، چاشنی دل یداله، تیموری یانسری اسداله، دیرنده عیسی. اثرات جیره های با سطوح مختلف انرژی و پروتئین بر هضم مواد مغذی و ویژگی های دستگاه گوارش گوسفندان. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1398؛32(122 ):55-68. Available from: https://sid.ir/paper/392541/fa

    IEEE: کپی

    محمد مرادی، یداله چاشنی دل، اسداله تیموری یانسری، و عیسی دیرنده، “اثرات جیره های با سطوح مختلف انرژی و پروتئین بر هضم مواد مغذی و ویژگی های دستگاه گوارش گوسفندان،” علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، vol. 32، no. 122 ، pp. 55–68، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/392541/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button