مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

237
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

508
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر آبشویی بر کاهش سمیت گیاهی برخی گیاهان دارویی در کشت گندم نان (Triticum aestivum)

صفحات

 صفحه شروع 159 | صفحه پایان 170

چکیده

 ایﻦ پژوهش ﺑ ﺎ ﻫ ﺪ ف ﺑ ﺮ رﺳ ﯽ اثر آبشویی بر کاهش دگرآسیبی بقایای سویا (Glycin max), سیاهدانه (Nigella sativa), شوید (Anethum graveolens) و بادرشبو (Dracocephalum moldavica) در کشت گندم (Triticum aestivum) به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار در شرایط ﮔ ﻠ ﺨ ﺎ ﻧ ﻪ ای در سال 1396 انجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل بقایای چهار نوع گیاه (سویا, سیاهدانه, بادرشبو و شوید) و سه سطح آبشویی (بدون آبشویی, یکبار آبشویی و دوبار آبشویی) بودند. نتایج آزمایش نشان داد که بقایای گیاه پیش کاشت و سطوح آبشویی بر میزان سبزشدن گندم اثر معنیداری نداشتند. آبشویی موجب کاهش اثرات بازدارندگی بقایای گیاهان پیش کاشت گندم شد. بیشترین سرعت سبزشدن گندم در خاکهای دارای بقایای شوید و بادرشبو (73/1 گیاهچه بر روز), بیشترین طول ریشه گندم در خاک دارای بقایای بادرشبو (7/24 سانتیمتر) و بیشترین سطح برگ, میزان کلروفیل a و کلروفیل b مربوط به گندم کشت شده در خاک دارای بقایای سویا با یک مرتبه آبشویی بودند. به طور کلی نتیجه گیری میشود که در اکوسیستمهای زراعی که گندم پاییزه در تناوب زراعی است بایستی در شرایط وجود بقایای گیاه سویا, سیاهدانه, بادرشبو و شوید از کشت گندم خودداری کرد و یا برای کاهش اثرات بازدارندگی این گیاهان یک مرحله آبشویی قبل از کشت گندم انجام گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علی محمدی، زهرا، فلاح، سینا، اداوی، ظهراب، و کریمی، مجتبی. (1398). اثر آبشویی بر کاهش سمیت گیاهی برخی گیاهان دارویی در کشت گندم نان (Triticum aestivum). تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، 9(4 )، 159-170. SID. https://sid.ir/paper/393062/fa

    Vancouver: کپی

    علی محمدی زهرا، فلاح سینا، اداوی ظهراب، کریمی مجتبی. اثر آبشویی بر کاهش سمیت گیاهی برخی گیاهان دارویی در کشت گندم نان (Triticum aestivum). تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی[Internet]. 1398؛9(4 ):159-170. Available from: https://sid.ir/paper/393062/fa

    IEEE: کپی

    زهرا علی محمدی، سینا فلاح، ظهراب اداوی، و مجتبی کریمی، “اثر آبشویی بر کاهش سمیت گیاهی برخی گیاهان دارویی در کشت گندم نان (Triticum aestivum)،” تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، vol. 9، no. 4 ، pp. 159–170، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/393062/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button