مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

442
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

481
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر صابون روغن نارگیل و عصاره فرآوری شده فلفل قرمز در مقایسه با کنه کش پروپارژیت روی کنه انجیر، Eotetranychus hirsti Baker & Pritchard، در شرایط صحرایی

صفحات

 صفحه شروع 33 | صفحه پایان 43

چکیده

کنه تارتن انجیر, Acari: (Tetranychidae) Eotetranychus hirsti Baker & Pritchard یکی از مهم ترین آفات درختان انجیر در ایران و بسیاری از مناطق جهان می باشد. این آفت موجب ریزش برگ ها شده و خسارت قابل توجهی به بار می آورد. به طوری که کشاورزان هر ساله برای کنترل جمعیت این آفت از سموم شیمیایی مختلفی استفاده می کنند. با توجه به مصرف تازه خوری میوه انجیر و در راستای تولید محصول سالم و توسعه مصرف آفت کش های غیر شیمیایی, تأثیر غلظت های 1500 و 2000 پی پی ام آفت کش حاوی صابون روغن نارگیل (پالیزین® ), عصاره فرآوری شده فلفل قرمز (تنداکسیر® ), کنه کش پروپارژیت (اومایت® ) با غلظت 1000 پی پی ام, آب پاشی و شاهد (بدون محلول پاشی) در شهرستان بردسکن, در سال های 1394 و 1395 انجام شد. محلول پاشیدر هر سال در اوایل مرداد اجرا و نمونه برداری از برگ در زمان های یک روز قبل از محلول پاشی و 3, 7, 14, 21 و 28 روز بعد از محلول پاشی انجام شد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که از نظر مرگ و میر مراحل مختلف زیستی کنه تارتن انجیر, بین تیمارهای مورد آزمایش و در زمان های مختلف اختلاف معنی داری وجود داشت. بر اساس نتایج بدست آمده, کاربرد ترکیبات گیاهی از جمله عصاره فرآوری شده فلفل قرمز در مقایسه با کنه کش پروپارژیت به طور معنی داری موجب کاهش بیشتر جمعیت کنه انجیر شد. همچنین میانگین درصد تلفات تیمار عصاره فرآوری شده فلفل قرمز, روی مراحل مختلف رشدی آفت شامل تخم, لارو و مرحله پوره و بالغ, در زمان 3 روز بعد از محلول-پاشی به ترتیب, 0/99, 1/98 و 2/90 درصد در سال اول و 0/98, 4/94 و 2/96 درصد در سال دوم بود و در زمان 28 روز پس از محلول پاشی به ترتیب, 9/97, 6/97 و 6/91 درصد در سال اول و 4/98, 7/97 و 3/97 درصد در سال دوم بدست آمد. بر اساس نتایج تحقیق حاضر, محلول پاشی درختان انجیر با حشره کش حاوی عصاره فرآوری شده فلفل قرمز (تنداکسیر® ), با غلظت 2000 پی پی ام, برای کنترل خسارت کنه انجیر می تواند توصیه شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمودی، مرضیه، فرازمند، حسین، جبله، عیسی، و سیرجانی، محمد. (1398). تاثیر صابون روغن نارگیل و عصاره فرآوری شده فلفل قرمز در مقایسه با کنه کش پروپارژیت روی کنه انجیر, Eotetranychus hirsti Baker & Pritchard, در شرایط صحرایی. گیاه پزشکی (مجله علمی کشاورزی)، 42(1 )، 33-43. SID. https://sid.ir/paper/393462/fa

    Vancouver: کپی

    محمودی مرضیه، فرازمند حسین، جبله عیسی، سیرجانی محمد. تاثیر صابون روغن نارگیل و عصاره فرآوری شده فلفل قرمز در مقایسه با کنه کش پروپارژیت روی کنه انجیر, Eotetranychus hirsti Baker & Pritchard, در شرایط صحرایی. گیاه پزشکی (مجله علمی کشاورزی)[Internet]. 1398؛42(1 ):33-43. Available from: https://sid.ir/paper/393462/fa

    IEEE: کپی

    مرضیه محمودی، حسین فرازمند، عیسی جبله، و محمد سیرجانی، “تاثیر صابون روغن نارگیل و عصاره فرآوری شده فلفل قرمز در مقایسه با کنه کش پروپارژیت روی کنه انجیر, Eotetranychus hirsti Baker & Pritchard, در شرایط صحرایی،” گیاه پزشکی (مجله علمی کشاورزی)، vol. 42، no. 1 ، pp. 33–43، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/393462/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button