Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

529
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

463
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر جایگزینی کربنات کلسیم جیره غذایی با گل کربنات کلسیم بر عملکرد و غلظت کلسیم و فسفر استخوان درشت نی جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 23 | صفحه پایان 32

چکیده

 در این آزمایش اثر جایگزینی سطوح مختلف (صفر, 33, 66 و 100 درصد) گل کربنات کلسیم چغندرقند با کربنات کلسیم در جیره های غذایی پلت یا آردی بر عملکرد و ذخیره کلسیم و فسفر استخوان درشت نی جوجه های گوشتی بررسی شد. مدل آماری طرح به صورت یک آزمایش فاکتوریل دو عامله در قالب طرح کاملاً تصادفی بود. طول دوره آزمایش42 روز بود و جوجه ها طی این دوره, دسترسی آزاد به آب و غذا داشتند. نتایج حاصله نشان داد که میانگین مصرف روزانه خوراک, افزایش وزن روزانه و وزن بدن در جیره های غذایی پلت نسبت به جیره های آردی برای تمام سطوح جایگزینی معنی دار بود (05/0P<) و بهترین ضریب تبدیل غذایی در سطح صفر جایگزینی جیره پلت مشاهده شد که تفاوت معنی داری با سایر تیمارها داشت (05/0P<). راندمان لاشه, درصد وزن چربی محوطه بطنی, پیش معده و روده کور تفاوت معنی داری در جیره پلت نسبت به جیره آردی نشان ندادند, اما درصد وزن سنگدان در جیره پلت به طور معنی داری (05/0P<) کمتر از جیره آردی و وزن کبد و روده ها به طور معنی داری بیشتر بودند (05/0P<). درصد خاکستر, کلسیم و فسفر استخوان درشت نی در جیره پلت تفاوت معنی داری نسبت به جیره آردی نشان نداد, اگرچه سطح 33 درصد جایگزینی پلت, بالاترین درصد فسفر را نسبت به سایر تیمارها داشت (05/0P<). به طور کلی نتایج تحقیق حاضر نشان داد جیره پلت حاوی گل کربنات کلسیم عملکرد بهتری نسبت به جیره آردی داشته و تأثیر معنی داری بر ذخیره کلسیم و فسفر استخوان درشت نی جوجه های گوشتی نداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آذربایجانی، علیرضا، قیصری، عباسعلی، و مشرف، شهاب الدین. (1397). اثر جایگزینی کربنات کلسیم جیره غذایی با گل کربنات کلسیم بر عملکرد و غلظت کلسیم و فسفر استخوان درشت نی جوجه های گوشتی. تحقیقات تولیدات دامی، 7(4 )، 23-32. SID. https://sid.ir/paper/396369/fa

    Vancouver: کپی

    آذربایجانی علیرضا، قیصری عباسعلی، مشرف شهاب الدین. اثر جایگزینی کربنات کلسیم جیره غذایی با گل کربنات کلسیم بر عملکرد و غلظت کلسیم و فسفر استخوان درشت نی جوجه های گوشتی. تحقیقات تولیدات دامی[Internet]. 1397؛7(4 ):23-32. Available from: https://sid.ir/paper/396369/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا آذربایجانی، عباسعلی قیصری، و شهاب الدین مشرف، “اثر جایگزینی کربنات کلسیم جیره غذایی با گل کربنات کلسیم بر عملکرد و غلظت کلسیم و فسفر استخوان درشت نی جوجه های گوشتی،” تحقیقات تولیدات دامی، vol. 7، no. 4 ، pp. 23–32، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/396369/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا