مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

764
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

536
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات زیست محیطی تولید مرغ گوشتی به روش صنعتی و سنتی با استفاده از روش ارزیابی چرخه حیات

صفحات

 صفحه شروع 64 | صفحه پایان 74

چکیده

 گوشت طیور با سهم بالا در سبد غذایی مردم, یکی از اساسی ترین محصولات برای تامین پروتئین خانوارها می باشد. با توجه به حجم بالای آلاینده ها در این بخش, بررسی اثرات زیست محیطی تولید این محصول امری ضروری می باشد. در پژوهش حاضر به بررسی اثرات زیست محیطی تولید مرغ گوشتی در دو روش پرورش صنعتی و سنتی (ارگانیک) با استفاده از روش ارزیابی چرخه حیات در استان مازندران پرداخته شد. اثرات زیست محیطی تولید یک تن مرغ به روش IMPCAT 2002 در قالب 15 شاخص زیست محیطی میانی و 4 شاخص زیست محیطی نهایی بررسی شد. نتایج بدست آمده در پرورش مرغ صنعتی نشان داد که که نهاده هایی مانند اسید چرب, مواد غذایی (کنجاله سویا, ذرت, گندم) و انرژی (الکتریسیته, دیزل و گاز طبیعی) بالاترین سهم در ایجاد شاخص های مختلف زیست محیطی میانی دارد. در عین حال بررسی شاخص های میانی زیست محیطی تولید مرغ به روش سنتی (ارگانیک) نشان داد که بالاترین سهم در ایجاد اکثر شاخص های زیست محیطی مربوط به استفاده از سبوس برنج می باشد. همچنین نتایج نشان داد که برای تولید یک تن مرغ گوشتی صنعتی شاخص های سلامتی انسان ها (DALY) 0063/0, کیفیت اکوسیستم (PDF. m2. yr) 46/14321, تغییرات اقلیم (kg CO2 eq) 45/9300 و منابع (MJ primary) 93/42072 و برای تولید یک تن مرغ گوشتی به روش سنتی (ارگانیک) شاخص های سلامتی انسان ها (DALY) 0262/0, کیفیت اکوسیستم (PDF. m2. yr) 33/52324, تغییرات اقلیم (kg CO2 eq) 45/35329 و منابع (MJ primary) 1/224848 می باشد. نتایج کلی بدست آمده از شاخص های زیست محیطی وزن دهی شده نشان داد که تولید مرغ گوشتی به روش صنعتی به دلیل دوره رشد کوتاه جوجه ها, نسبت به روش تولیدی سنتی دارای اثرات سوء زیست محیطی پایین تری می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فرامرزی، بهروز، متولی، علی، هاشمی، سیدجعفر، و نبوی پله سرایی، اشکان. (1398). بررسی اثرات زیست محیطی تولید مرغ گوشتی به روش صنعتی و سنتی با استفاده از روش ارزیابی چرخه حیات. پژوهش های تولیدات دامی، 10(26 )، 64-74. SID. https://sid.ir/paper/396972/fa

    Vancouver: کپی

    فرامرزی بهروز، متولی علی، هاشمی سیدجعفر، نبوی پله سرایی اشکان. بررسی اثرات زیست محیطی تولید مرغ گوشتی به روش صنعتی و سنتی با استفاده از روش ارزیابی چرخه حیات. پژوهش های تولیدات دامی[Internet]. 1398؛10(26 ):64-74. Available from: https://sid.ir/paper/396972/fa

    IEEE: کپی

    بهروز فرامرزی، علی متولی، سیدجعفر هاشمی، و اشکان نبوی پله سرایی، “بررسی اثرات زیست محیطی تولید مرغ گوشتی به روش صنعتی و سنتی با استفاده از روش ارزیابی چرخه حیات،” پژوهش های تولیدات دامی، vol. 10، no. 26 ، pp. 64–74، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/396972/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button