مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

731
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

543
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

پارامترهای فنوتیپی و ژنتیکی عمق بافت نرم حاصل از اولتراسوند و سر سوزن در دام زنده و ارتباط آن با چربی لاشه در بره های لری بختیاری

صفحات

 صفحه شروع 24 | صفحه پایان 32

چکیده

 این پژوهش به منظور برآورد پارامترهای فنوتیپی و ژنتیکی عمق بافت نرم اندازه گیری شده با استفاده از دستگاه اولتراسوند و سرسوزن در دام زنده و بررسی ارتباط آنها با چربی لاشه در بره های لری بختیاری به مدت پنج سال انجام گرفت. عمق بافت نرم در نقطه 12 سانتی متری از خط وسط پشتی بدن روی دنده دوازده 1482 راس بره لری بختیاری در سن شش ماهگی با استفاده از دستگاه اسکنر حیوانی مدل 480, همچنین با فرو بردن سرسوزن شماره 22 در ناحیه مورد نظر تعیین شد. از این تعداد حدود 247 راس بره در سن شش ماهگی کشتار شدند. مولفه های (کو) واریانس و پارامترهای ژنتیکی برای صفات مورد بررسی با استفاده از روش حداکثر درستنمائی محدود شده, تحت مدل حیوانی و به صورت تجزیه چند صفتی برآورد گردید. میانگین عمق بافت نرم حاصل از اولتراسوند, سرسوزن در دام زنده و عمق بافت نرم حقیقی لاشه به ترتب 8.44, 7.96 و 8.62 میلی متر بود. وراثت پذیری صفات عمق بافت نرم اندازه گیری شده با استفاده از اولتراسوند در دام زنده, عمق بافت نرم حقیقی در لاشه, چربی زیرجلدی و کل چربی لاشه به ترتیب 0.05±0.23, 0.14± 0.29, 0.11±0.28 و 0.10±0.30 بود. با توجه به بالا بودن همبستگی فنوتیپی بین عمق بافت نرم حاصل از اولتراسوند و سرسوزن با عمق بافت نرم حقیقی و چربی زیرجلدی (به ترتیب 0.64, 0.68 و 0.65 و 0.73), همچنین همبستگی های ژنتیکی متوسط تا بالا بین آنها (به ترتیب 0.55, 0.94 و 0.77 و 0.92) می توان از این تکنیک ها در دام زنده برای برنامه های انتخاب استفاده کرد. همچنین امکان جایگزینی تعیین عمق بافت نرم با استفاده از سرسوزن نسبت به اولتراسوند با توجه به همبستگی های فنوتیپی و ژنتیکی آن با عمق بافت حقیقی و صفات لاشه نیز وجود دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طالبی، محمدعلی. (1391). پارامترهای فنوتیپی و ژنتیکی عمق بافت نرم حاصل از اولتراسوند و سر سوزن در دام زنده و ارتباط آن با چربی لاشه در بره های لری بختیاری. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، 25(4 (پیاپی 97))، 24-32. SID. https://sid.ir/paper/397380/fa

    Vancouver: کپی

    طالبی محمدعلی. پارامترهای فنوتیپی و ژنتیکی عمق بافت نرم حاصل از اولتراسوند و سر سوزن در دام زنده و ارتباط آن با چربی لاشه در بره های لری بختیاری. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1391؛25(4 (پیاپی 97)):24-32. Available from: https://sid.ir/paper/397380/fa

    IEEE: کپی

    محمدعلی طالبی، “پارامترهای فنوتیپی و ژنتیکی عمق بافت نرم حاصل از اولتراسوند و سر سوزن در دام زنده و ارتباط آن با چربی لاشه در بره های لری بختیاری،” علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، vol. 25، no. 4 (پیاپی 97)، pp. 24–32، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/397380/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button