مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

315
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

578
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر عصاره ی هگزانی استخراج شده از گیاه دارویی کلپوره (Teucrium polium L. i) بر فعالیت تخمیر شکمبه ای میکروارگانیسم ها در شرایط in vitro

صفحات

 صفحه شروع 110 | صفحه پایان 120

چکیده

 کلپوره گیاهی از خانواده ی نعناعیان بوده که دارای مصارف دارویی فراوانی در طب سنتی بوده ولی اثرات آن بر ویژگی های تخمیر شکمبه ای تابحال ناشناخته مانده است. از اینرو این آزمایش با هدف بررسی تأثیر عصاره ی هگزانی استخراج شده از گیاه کامل کلپوره با دستگاه سوکسله بر برخی فراسنجه های تخمیری میکروارگانیسم های شکمبه ای (شامل باکتری ها, پروتوزوآ و قارچ ها) و با کمک یک جیره ی بالانس شده, در شرایط آزمایشگاهی انجام شد. عصاره ی هگزانی کلپوره با نسبت های صفر, 150, 300 و 450 قسمت در میلیون به یک محیط کشت تهیه شده از مایع شکمبه ی گوسفند و بزاق مصنوعی (با نسبت یک به دو) اضافه و سرانجام برخی فراسنجه های تخمیری اندازه گیری شدند. با افزایش سطح عصاره از صفر به 450 قسمت در میلیون, میزان نیتروژن آمونیاکی و اسیدهای چرب فرار کل (TVFA), افزایش معنی داری (خطی) نسبت به تیمار شاهد نشان دادند ولی سایر موارد شامل pH, فراسنجه های تولید گاز (گاز 24 و 48 ساعت, پتانسیل و ثابت نرخ تولید گاز), گوارش پذیری ماده خشک و ماده آلی تغییر ننمودند. ضریب تفکیک پذیری (PF), توده ی میکروبی تولیدی و بازده تولید توده ی میکروبی در سطح 450 قسمت در میلیون, از کمترین مقدار برخوردار بودند. نتایج کلی نشان داد که عصاره ی هگزانی کلپوره قادر است برخی فراسنجه های تخمیری را در محیط کشت (مانند افزایش نیتروژن آمونیاکی و TVFA), دستخوش تغییراتی نموده و تا حدودی بهبود بخشد به طوری که بیشترین این تغییرات در سطح 450 قسمت در میلیون عصاره مشاهده گردید. همچنین به نظر می رسد که سطوح کمتر از 450 قسمت در میلیون, قادر به تغییر معنی دار پارامترهای تخمیری مورد مطالعه در مقایسه با تیمار شاهد نیستند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کاظمی، محسن، و ابراهیمی خرم آبادی، الیاس. (1399). اثر عصاره ی هگزانی استخراج شده از گیاه دارویی کلپوره (Teucrium polium L. i) بر فعالیت تخمیر شکمبه ای میکروارگانیسم ها در شرایط in vitro. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، 33(2 (پیاپی 127) )، 110-120. SID. https://sid.ir/paper/397565/fa

    Vancouver: کپی

    کاظمی محسن، ابراهیمی خرم آبادی الیاس. اثر عصاره ی هگزانی استخراج شده از گیاه دارویی کلپوره (Teucrium polium L. i) بر فعالیت تخمیر شکمبه ای میکروارگانیسم ها در شرایط in vitro. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1399؛33(2 (پیاپی 127) ):110-120. Available from: https://sid.ir/paper/397565/fa

    IEEE: کپی

    محسن کاظمی، و الیاس ابراهیمی خرم آبادی، “اثر عصاره ی هگزانی استخراج شده از گیاه دارویی کلپوره (Teucrium polium L. i) بر فعالیت تخمیر شکمبه ای میکروارگانیسم ها در شرایط in vitro،” تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، vol. 33، no. 2 (پیاپی 127) ، pp. 110–120، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/397565/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button