مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

514
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

583
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

پارامترهای بیوشیمیایی و فاکتورهای خونی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در مواجهه با شوری های مختلف آب

صفحات

 صفحه شروع 95 | صفحه پایان 109

چکیده

 هدف تحقیق حاضر بررسی پارامترهای بیوشیمیایی و خونی بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان جهت تعیین قابلیت سازگاری در آب با دامنه شوری 20-0 در هزار بمنظور فراهم آوردن امکان معرفی وپرورش این گونه در محیط های آبی با درجات شوری مختلف بوده است. بچه ماهیان از یک کارگاه ماهیان سرد آبی در استان مازندران تهیه شد و جهت انجام آزمایشات به پژوهشکده اکولوژی دریای خزر منتقل شدند. بچه ماهیان با متوسط وزنی 31گرم و متوسط طول چنگالی14 سانتی متر, در 3 تیمار آزمایشی در آب با شوری های (شیرین, 13 و 20 گرم در هزار) با تراکم 15 عدد به تانک پلی اتیلنی300 لیتری حاوی 250 لیتر از آب مورد آزمایش معرفی گردیدند. آب شیرین از رودخانه تجن و آب psu13 از دریای خزر و آب psu20 از اختلاط آب دریای خزر و نمک دریائی تهیه شد. روزانه به میزان 50 درصد از آب وان ها تعویض گردید. طول دوره آزمایش به مدت 7 شبانه روز بوده است. در طول مدت آزمایش غذادهی انجام نگرفت. سنجش پارامتر های اندازه گیری شده آب در طول مدت آزمایش شامل: اکسیژن محلول 6 میلی گرم در لیتر, pH برابر 2/8, نیتریت کمتر از1/0, نیترات کمتر از 16 میلی گرم بر لیتر, آمونیوم 52/17 میلی گرم بر لیتر و دما 5/15 درجه سانتی گراد بوده است. در دوره آزمایش تلفاتی در گروه های آزمایشی مشاهده نگردید. نتایج نشان داد که بطور نسبی میانگین پارامترهای اسمولاریته, سدیم, کلراید, منیزیم, کورتیزول, کلسیم, هماتوکریت, هموگلوبین, تعدادگلبول قرمز و سفید در محیط آب شور نسبت به محیط آب شیرین بالاتر بوده است (05/0>p, آزمون دانکن). همچنین نتایج بررسی فاکتورهای خونی و یونی پلاسمای خون بچه ماهیان قزل آلا بیانگر سازگاری فیزیولوژیک بچه ماهیان همسو با تغییرات شوری جهت تطابق پذیری با محیط جدید جهت فراهم آوردن امکان پرورش این ماهیان بوده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قانعی تهرانی، محمود، متین فر، عباس، فارابی، سیدمحمدوحید، حافظیه، محمود، شریفیان، منصور، و بینایی، محمد. (1399). پارامترهای بیوشیمیایی و فاکتورهای خونی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در مواجهه با شوری های مختلف آب. توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، 14(2 )، 95-109. SID. https://sid.ir/paper/398246/fa

    Vancouver: کپی

    قانعی تهرانی محمود، متین فر عباس، فارابی سیدمحمدوحید، حافظیه محمود، شریفیان منصور، بینایی محمد. پارامترهای بیوشیمیایی و فاکتورهای خونی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در مواجهه با شوری های مختلف آب. توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)[Internet]. 1399؛14(2 ):95-109. Available from: https://sid.ir/paper/398246/fa

    IEEE: کپی

    محمود قانعی تهرانی، عباس متین فر، سیدمحمدوحید فارابی، محمود حافظیه، منصور شریفیان، و محمد بینایی، “پارامترهای بیوشیمیایی و فاکتورهای خونی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در مواجهه با شوری های مختلف آب،” توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، vol. 14، no. 2 ، pp. 95–109، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/398246/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button