Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

264
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

434
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تأثیر نانوذرات دی اکسیدتیتانیوم بر چغندرقند

صفحات

 صفحه شروع 193 | صفحه پایان 202

چکیده

 به منظور بررسی اثر محلول پاشی نانو ذرات تیتانیوم بر صفات بیوشیمیایی, تکنولوژیکی و عملکرد چغندرقند, این آزمایش به صورت کرت های خرد شده بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار در مزرعه تحقیقاتی ایستگاه مهندس مطهری کمال آباد کرج در سال 1393 انجام شد. کرت های اصلی به مرحله محلول پاشی (شامل سه مرحله 14-10, 20-14 و 24-20 برگی بوته ها) و کرت فرعی به غلظت محلول (شامل چهار سطح آب مقطر (شاهد) و اسپری محلول نانوذره دی اکسیدتیتانیوم با غلظت 100, 300 و 500 میلی گرم بر لیتر) اختصاص داده شد. نتایج نشان داد غلظت محلول دی اکسید تیتانیوم در سطح احتمال یک درصد بر عیار قندناخالص و خالص اثر معنی داری گذاشت. به نحوی که بیشترین درصد قند (15/5 درصد) و درصد قند قابل استحصال (11/3 درصد) با کاربرد 100 و 300 میلی گرم دی اکسید تیتانیوم بر لیتر حاصل شد که در مقایسه با تیمار شاهد معادل 0/5 و 0/8 واحد بهبود یافت. این تأثیر مستقل از مرحله محلول پاشی بود. از سوی دیگر, تأثیرات کاربرد دی اکسید تیتانیوم بر ناخالصی های ریشه موجب شد تا ضریب استحصال شکر با محلول پاشی 100 میلی گرم دی اکسید تیتانیوم بر لیتر معادل 2/5 واحد افزایش معنی داری را تجربه کند. با افزایش غلظت نانوذره دی اکسیدتیتانیوم, از یک سو بر مقدار آنزیم کاتالاز, پروتئین محلول برگ و کاروتنوییدها افزوده شد و ازسوی دیگر, مقدار آنزیم پراکسیداز و کلروفیل a و b کاهش یافت. درمجموع, کاربرد این ماده شیمیایی طی فصل رشد, با غلظت 100 میلی گرم نانوذره دی اکسیدتیتانیوم بر لیتر می تواند بهبود کیفیت محصول چغندرقند را به دنبال داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    معاونی، پیام، شریفی، کیوان، و طالقانی، داریوش. (1397). ارزیابی تأثیر نانوذرات دی اکسیدتیتانیوم بر چغندرقند. مجله چغندرقند، 34(2 )، 193-202. SID. https://sid.ir/paper/398347/fa

    Vancouver: کپی

    معاونی پیام، شریفی کیوان، طالقانی داریوش. ارزیابی تأثیر نانوذرات دی اکسیدتیتانیوم بر چغندرقند. مجله چغندرقند[Internet]. 1397؛34(2 ):193-202. Available from: https://sid.ir/paper/398347/fa

    IEEE: کپی

    پیام معاونی، کیوان شریفی، و داریوش طالقانی، “ارزیابی تأثیر نانوذرات دی اکسیدتیتانیوم بر چغندرقند،” مجله چغندرقند، vol. 34، no. 2 ، pp. 193–202، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/398347/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا