مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

451
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

599
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سیستم های مختلف تغذیه ای (شیمیایی، آلی و تلفیقی) بر عملکرد و کیفیت علوفه سه لاین خلر (Lathyrus sativus L)

صفحات

 صفحه شروع 115 | صفحه پایان 126

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر سیستم های تغذیه ای آلی, شیمیایی و زیستی بر عملکرد و کیفیت علوفه سه لاین خلر (Lathyrus sativus L. ) به عنوان یکی از لگوم های سردسیری, آزمایشی در دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس, در سال زراعی 96-1395 به صورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. عامل اول, سه لاین خلر شامل L1 (Sel. B/222), L2 (Sel. B/111) و L3 (Sel. 290)) و عامل دوم, چهار سیستم تغذیه ای شامل بدون کود (F0), 100% شیمیایی (F1), 100% دامی (F2) و 75% دامی+ 25% نیتروکسین (F3) بود. نتایج نشان داد که لاین L1 (Sel. B/222) در تیمار 100% شیمیایی, بیشترین عملکرد علوفه تر (kg. ha-1 8/20145) را داشت و در تیمار تغذیه تلفیقی(75% دامی+ 25% نیتروکسین), بیشترین عملکرد علوفه خشک (kg. ha-1 3/3005 ) را تولید کرد. سیستم تغذیه ای 75% دامی+ 25% نیتروکسین, با داشتن بیشترین درصد ماده خشک قابل هضم, بالاترین درصد پروتئین و کمترین درصد دیواره سلولی به غیر از همی سلولز, از لحاظ کیفیت علوفه بر سایر تیمارها برتری داشت. لاین L1(Sel. B/222) بیشترین درصد ماده خشک قابل هضم و کمترین درصد دیواره سلولی به غیر از همی سلولز را به خود اختصاص داد و لاین L3(Sel. 290), فقط از نظر درصد پروتئین برتر بود. کمترین درصد فیبر خام علوفه خلر در برهمکنش لاین L3(Sel. 290) و سیستم تغذیه تلفیقی 75% کود دامی+ 25% نیتروکسین حاصل شد. در مجموع می توان تیمار L1F3( لاینL1) با سیستم تغذیه ا ی تلفیقی 75% کود دامی+ 25% نیتروکسین که جایگزین مناسبی برای کود شیمیایی و گامی بسوی تحقق اهداف کشاورزی پایدار می باشد را برای تولید بیشترین علوفه مرغوب از خلر معرفی کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آقاعلیخانی، مجید، شمالی زاده، زهره، و قلاوند، امیر. (1399). تاثیر سیستم های مختلف تغذیه ای (شیمیایی, آلی و تلفیقی) بر عملکرد و کیفیت علوفه سه لاین خلر (Lathyrus sativus L). مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 51(1 )، 115-126. SID. https://sid.ir/paper/398349/fa

    Vancouver: کپی

    آقاعلیخانی مجید، شمالی زاده زهره، قلاوند امیر. تاثیر سیستم های مختلف تغذیه ای (شیمیایی, آلی و تلفیقی) بر عملکرد و کیفیت علوفه سه لاین خلر (Lathyrus sativus L). مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1399؛51(1 ):115-126. Available from: https://sid.ir/paper/398349/fa

    IEEE: کپی

    مجید آقاعلیخانی، زهره شمالی زاده، و امیر قلاوند، “تاثیر سیستم های مختلف تغذیه ای (شیمیایی, آلی و تلفیقی) بر عملکرد و کیفیت علوفه سه لاین خلر (Lathyrus sativus L)،” مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 51، no. 1 ، pp. 115–126، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/398349/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button