مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

487
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

561
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مدیریت تغذیه بر عملکرد گل و کلاله زعفران (.Crocus sativus L)

صفحات

 صفحه شروع 181 | صفحه پایان 196

چکیده

 این تحقیق باهدف مطالعه نقش سطوح مختلف عناصر غذایی و محلول پاشی آهن در بهبود عملکرد گل و کلاله زعفران (Crocus sativus L. ) در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه فردوسی مشهد در سال های زراعی 93-90 به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. در این پژوهش تأثیر سطوح مختلف کودهای شیمیایی نیتروژن, فسفر و پتاسیم (NPK) در سه سطح (0-0-0, 30-15-30 و60-30-60), ورمی کمپوست در دو سطح (صفر و 4 تن در هکتار), اسید هیومیک در دو سطح (صفر و 5 کیلوگرم در هکتار) و محلول پاشی آهن در دو سطح (صفر, 08/0 میکرو مول) بر خصوصیات کمی گل و کلاله شامل تعداد گل, وزن تر, وزن خشک گل, وزن تر و وزن خشک کلاله گیاه زعفران به مدت دو سال موردمطالعه قرار گرفت. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثرات اصلی فاکتورهای آزمایش بر صفات کمی گل و کلاله گیاه زعفران معنی دار بود و باعث افزایش این صفات شد. بین سطوح مختلف کود شیمیایی اختلاف معنی داری مشاهده شد و بالاترین سطح (60-30-60) در مقایسه با سایر سطوح بیشترین تأثیر را بر تعداد گل (m2165) و وزن خشک کلاله (g. m-216/1) داشت. اثر متقابل کود شیمیایی با هر یک از فاکتورهای ورمی کمپوست, اسید هیومیک و محلول پاشی آهن معنی دار بود و موجب بهبود تعداد گل در واحد سطح گردید و وزن خشک کلاله را در مقایسه با شاهد به ترتیب به میزان 3/3, 1/3 و 7/2 درصد افزایش داد. اثر متقابل 3 گانه اسید هیومیک, ورمی-کمپوست و کودشیمیایی بر وزن خشک کلاله در واحد سطح معنی دار بود به طوری که بالاترین سطح کود شیمیایی (NPK) (60-30-60) به همراه ورمی کمپوست و اسید هیومیک بالاترین وزن خشک کلاله (g. m-24/1) را ایجاد کرد. اثر متقابل چهارگانه شامل سال, ورمی کمپوست, کود شیمیایی NPK و محلول پاشی آهن بر وزن خشک گل و همچنین وزن تر و خشک کلاله معنی دار بود (p≤ 0. 05), به طوری که وزن خشک کلاله در مقایسه با شاهد بهبود یافت. صفات کمی گل و کلاله در سال دوم در مقایسه با سال اول بیشتر بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شهریاری، روشنک، رضوانی مقدم، پرویز، جهان، محسن، و خراسانی، رضا. (1397). اثر مدیریت تغذیه بر عملکرد گل و کلاله زعفران (.Crocus sativus L). زراعت و فناوری زعفران، 6(2 )، 181-196. SID. https://sid.ir/paper/398390/fa

    Vancouver: کپی

    شهریاری روشنک، رضوانی مقدم پرویز، جهان محسن، خراسانی رضا. اثر مدیریت تغذیه بر عملکرد گل و کلاله زعفران (.Crocus sativus L). زراعت و فناوری زعفران[Internet]. 1397؛6(2 ):181-196. Available from: https://sid.ir/paper/398390/fa

    IEEE: کپی

    روشنک شهریاری، پرویز رضوانی مقدم، محسن جهان، و رضا خراسانی، “اثر مدیریت تغذیه بر عملکرد گل و کلاله زعفران (.Crocus sativus L)،” زراعت و فناوری زعفران، vol. 6، no. 2 ، pp. 181–196، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/398390/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button