مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

492
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

506
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی مصرف انرژی و کاهش کاهش آلاینده های محیط زیست درتولید کلوچه با استفاده از تکنیک های تحلیل پوششی داده ها و الگوریتم ژنتیک

صفحات

 صفحه شروع 143 | صفحه پایان 162

چکیده

 در این پژوهش به بررسی میزان مصرف انرژی و انتشار آلاینده های زیست محیطی در تولید کلوچه در استان گیلان پرداخته شده است. روش های بهینه سازی مصرف انرژی به منظور کاهش کاهش آلاینده های محیط زیست با استفاده از دو روش مرسوم تحلیل پوششی داده ها و الگوریتم ژنتیک چندهدفه ارائه گردید. بدین منظور, اطلاعات لازم از 30 واحد تولید کلوچه استخراج و به عنوان داده های اولیه در تحلیل های انرژی و زیست محیطی به کار گرفته شد. با استفاده از رویکرد ارزیابی چرخه ی زندگی, تأثیرات زیست محیطی تولید کلوچه بررسی شد. نهاده ها و ستانده بر اساس هم ارزهای انرژی به انرژی های معادل تبدیل شدند. نتایج این پژوهش نشان می دهد که 66/30533 مگاژول انرژی برای تولید هر تن کلوچه مصرف می شود. بیشترین سهم انرژی مصرفی به گاز طبیعی با 28/16945 مگاژول به ازای هر تن کلوچه ی تولیدی ارتباط دارد. طبق نتایج ارزیابی چرخه ی زندگی, شاخص گرمایش جهانی برای تولید هر تن کلوچه09/3732 کیلوگرم کربن دی اکسید معادل تعیین گردید. بر اساس نتایج مدل های تحلیل پوششی داده ها, میزان کل انرژی مورد نیاز در حالت مصرف بهینه ی نهاده ها, درصد صرفه جویی انرژی و کاهش شاخص گرمایش جهانی به ترتیب برابر 58/30221 مگاژول در تن, 02/1 درصد و 37/190 کیلوگرم کربن دی اکسید معادل به ازای تولید یک تن کلوچه به دست آمد. همچنین, اجرای الگوی پیشنهادی توسط الگوریتم ژنتیک چند هدفه مصرف انرژی را 62/21 درصد کاهش می دهد که بیشترین درصد صرفه جویی در انرژی در مصرف گردو در تولید کلوچه دیده شده است. بر اساس نتایج بهینه سازی چندهدفه, میزان شاخص گرمایش جهانی به ازای تولید یک تن کلوچه برابر 74/2923 کیلوگرم کربن دی اکسید معادل تعیین شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خانعلی، مجید، محمدنیاگالشکلامی، مهدیه، اکرم، اسداله، و حسین زاده بندباف ها، هما. (1398). بهینه سازی مصرف انرژی و کاهش کاهش آلاینده های محیط زیست درتولید کلوچه با استفاده از تکنیک های تحلیل پوششی داده ها و الگوریتم ژنتیک. تحقیقات سامانه ها و مکانیزاسیون کشاورزی (مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی)، 20(72 )، 143-162. SID. https://sid.ir/paper/399090/fa

    Vancouver: کپی

    خانعلی مجید، محمدنیاگالشکلامی مهدیه، اکرم اسداله، حسین زاده بندباف ها هما. بهینه سازی مصرف انرژی و کاهش کاهش آلاینده های محیط زیست درتولید کلوچه با استفاده از تکنیک های تحلیل پوششی داده ها و الگوریتم ژنتیک. تحقیقات سامانه ها و مکانیزاسیون کشاورزی (مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی)[Internet]. 1398؛20(72 ):143-162. Available from: https://sid.ir/paper/399090/fa

    IEEE: کپی

    مجید خانعلی، مهدیه محمدنیاگالشکلامی، اسداله اکرم، و هما حسین زاده بندباف ها، “بهینه سازی مصرف انرژی و کاهش کاهش آلاینده های محیط زیست درتولید کلوچه با استفاده از تکنیک های تحلیل پوششی داده ها و الگوریتم ژنتیک،” تحقیقات سامانه ها و مکانیزاسیون کشاورزی (مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی)، vol. 20، no. 72 ، pp. 143–162، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/399090/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا