مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

259
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

513
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تغییر کیفیت علوفه گونه های مورد چرای شتر در منطقه مرنجاب

صفحات

 صفحه شروع 1099 | صفحه پایان 1109

چکیده

 به منظور تأمین احتیاجات غذایی حیوانات و تولید پروتئین حیوانی, نیاز به تنظیم جیره ی متعادل و برنامه ی غذایی صحیحی می-باشد که این موضوع خود بر پایه ی شناخت درستی از مواد غذایی علوفه استوار بوده و از طریق تجزیه و تعیین مواد مغذی امکان پذیر است. پژوهش حاضر با هدف بررسی و مقایسه ی کیفیت علوفه ی 7 گونه ی گیاهی مورد چرای شتر شامل Nitraria schoberi, Smirnovia iranica, Seidlitzia rosmarinous, Stipagrostis plumosa, Astragalus squarrosus, Alhaji persarum و Zygophyllum eichwaldii, در مراتع کویر مرنجاب در دو مرحله ی رشد رویشی و بذردهی انجام شد. به این منظور شاخص های پروتئین خام, انرژی متابولیسمی, ماده ی خشک, ماده ی خشک قابل هضم, دیواره ی سلولی عاری از همی-سلولز, فسفر, پتاسیم, نیتروژن و سدیم تحت تجزیه ی شیمیایی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که اثر شاخص های کیفیت علوفه در بین هر کدام از 7 گونه و همچنین مراحل فنولوژیکی از نظر آماری اختلاف معنی دار در سطح 1 درصد داشتند. در همه ی گونه ها با پیشرفت مراحل رشد و بلوغ گیاه, از میزان پروتئین خام, انرژی متابولیسمی و فسفر کاسته و بر میزان ماده ی خشک و دیواره ی سلولی عاری از همی سلولز افزوده شد. گونه ی قره داغ (N. schoberi) بیشترین میزان پروتئین خام (51/26) را در مرحله ی رشد رویشی و گونه ی اشنان (S. rosmarinous) کمترین پروتئین (91/3) را در مرحله ی بذردهی داشتند. همچنین در هر دو مرحله ی فنولوژیکی, بیشترین میزان هضم پذیری ماده ی خشک, انرژی متابولیسمی, پتاسیم و سدیم در گونه ی اشنان وجود داشت و بیشترین میزان پروتئین خام, نیتروژن و فسفر در گونه ی دم گاوی (S. iranica) مشاهده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ناصری، حمیدرضا، لشکری صنمی، ناطق، و صادقی سنگدهی، سیدعلی. (1397). تغییر کیفیت علوفه گونه های مورد چرای شتر در منطقه مرنجاب. مرتع و آبخیزداری (منابع طبیعی ایران)، 71(4 )، 1099-1109. SID. https://sid.ir/paper/399301/fa

    Vancouver: کپی

    ناصری حمیدرضا، لشکری صنمی ناطق، صادقی سنگدهی سیدعلی. تغییر کیفیت علوفه گونه های مورد چرای شتر در منطقه مرنجاب. مرتع و آبخیزداری (منابع طبیعی ایران)[Internet]. 1397؛71(4 ):1099-1109. Available from: https://sid.ir/paper/399301/fa

    IEEE: کپی

    حمیدرضا ناصری، ناطق لشکری صنمی، و سیدعلی صادقی سنگدهی، “تغییر کیفیت علوفه گونه های مورد چرای شتر در منطقه مرنجاب،” مرتع و آبخیزداری (منابع طبیعی ایران)، vol. 71، no. 4 ، pp. 1099–1109، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/399301/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button