مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

343
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

101
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر محلول پاشی نانوکود کلات و شیمیایی روی بر برخی ویژگی های کمی و کیفی هندوانه ابوجهل (Citrullus colocynthis L. )

صفحات

 صفحه شروع 898 | صفحه پایان 911

چکیده

 به منظور بررسی اثر تغذیه برگی عنصر روی از منابع نانوکودها و کودهای شیمیایی بر ویژگی های کمی و کیفی گیاه دارویی هندوانه ابوجهل, آزمایشی در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در پژوهشکده کشاورزی دانشگاه زابل در سال 1398 اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل محلول پاشی نانوکود کلات روی در دو غلظت (1000 و 2000 میلی گرم در لیتر), کود شیمیایی سولفات روی در دو غلظت (1000 و 2000 میلی گرم در لیتر) و شاهد (محلول پاشی با آب) بود. نتایج نشان داد که تغذیه برگی عنصر روی بر عملکرد و تعداد میوه در هر بوته و میزان فنول دانه تاثیر معنی داری داشت و بیشترین میزان این صفات در اثر تغذیه برگی با نانو کلات روی با غلظت 2000 میلی گرم در لیتر حاصل شد. کاربرد برگی روی تاثیری بر میانگین وزن میوه, طول و قطر میوه, وزن صد دانه, میزان پروتیین دانه, درصد نیتروژن دانه و روغن دانه نداشت. تغذیه برگی روی موجب افزایش میزان کربوهیدرات محلول دانه شد و بیشترین میزان این شاخص در تیمار نانو کلات روی با غلظت 1000 میلی گرم در لیتر بدست آمد. تغذیه برگی روی منجر به افزایش غلظت عنصر روی در برگ شد, در حالی که تاثیری بر غلظت عناصر نیتروژن, فسفر و پتاسیم نداشت. در مجموع کاربرد نانو کلات روی نسبت به سولفات روی تاثیر بیشتری بر میزان عملکرد, تعداد میوه در هر بوته و مقدار فنول دانه داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نیکبخت، محمد، سلوکی، محمود، و آران، مهدی. (1399). تاثیر محلول پاشی نانوکود کلات و شیمیایی روی بر برخی ویژگی های کمی و کیفی هندوانه ابوجهل (Citrullus colocynthis L. ). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 36(6 (پیاپی 104))، 898-911. SID. https://sid.ir/paper/399347/fa

    Vancouver: کپی

    نیکبخت محمد، سلوکی محمود، آران مهدی. تاثیر محلول پاشی نانوکود کلات و شیمیایی روی بر برخی ویژگی های کمی و کیفی هندوانه ابوجهل (Citrullus colocynthis L. ). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1399؛36(6 (پیاپی 104)):898-911. Available from: https://sid.ir/paper/399347/fa

    IEEE: کپی

    محمد نیکبخت، محمود سلوکی، و مهدی آران، “تاثیر محلول پاشی نانوکود کلات و شیمیایی روی بر برخی ویژگی های کمی و کیفی هندوانه ابوجهل (Citrullus colocynthis L. )،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 36، no. 6 (پیاپی 104)، pp. 898–911، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/399347/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button