مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

293
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

486
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر زمان آبکافت بر فعالیت آنتی اکسیدانی پروتئین آبکافتی حاصل از سر ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)

صفحات

 صفحه شروع 29 | صفحه پایان 42

چکیده

 در مطالعه حاضر فعالیت آنتی اکسیدانی غلظت های مختلف پروتئین آبکافتی حاصل از سر ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) در زمان های مختلف آبکافت مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور 8 قطعه کپور معمولی با میانگین وزن 034/0± 766/0 کیلوگرم از بازار تهیه شدند, سپس آبکافت سر ماهی کپور معمولی با آنزیم آلکالاز با غلظت 1 درصد (حجمی/وزنی) در دمای 55 درجه سانتی گراد و pH 8 در زمان های مختلف (30, 60, 120 و 180 دقیقه) انجام شد. نتایج آنالیز تقریبی نشان داد که در نتیجه آبکافت, درصد پروتئین (از 9/1± 31/58 به 49/1± 26/75 درصد) به طور معنی داری افزایش و مقدار چربی و خاکستر (به ترتیب از 87/0± 46/16 به 97/0± 37/2 و از 64/0± 16/27 به 63/1± 34/25 درصد) به طور معنی داری کاهش یافت (05/0p<). همچنین محتوای پروتئین محلول و درجه آبکافت با افزایش مدت زمان آبکافت به طور معنی داری افزایش یافت به طوری که بیشترین پروتئین محلول 19/0± 01/23 میلی گرم/ میلی لیتر و درجه آبکافت 86/0± 67/49 درصد در زمان 180 دقیقه به دست آمد (05/0p<). درصد مهار رادیکال آزاد DPPH نیز با افزایش غلظت و افزایش مدت زمان آبکافت, به طور معنی داری افزایش یافت (05/0p<) و بهترین زمان برای شاخص قدرت مهار رایکال آزاد DPPH, 180 دقیقه و مقدار IC50 در حذف این رادیکال, 08/2 میلی گرم بر میلی لیتر تعیین شد. همچنین با افزایش غلظت و زمان آبکافت, قدرت کاهندگی یون آهن سه ظرفیتی و فعالیت مهارکنندگی رادیکال ABTS نیز افزایش معنی داری پیدا کردند (05/0p<). به طور کلی, با توجه به عملکرد مناسب پروتئین آبکافتی سر ماهی کپور معمولی در حذف رادیکال های آزاد DPPH و ABTS و قدرت کاهندگی آهن سه ظرفیتی, می توان اظهار داشت که این پروتئین آبکافتی می تواند به عنوان یک افزودنی غذایی با عملکرد آنتی اکسیدانی مطلوب مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یگانه، سکینه، اسمعیلی خاریکی، مینا، و احمدی، حامد. (1399). تاثیر زمان آبکافت بر فعالیت آنتی اکسیدانی پروتئین آبکافتی حاصل از سر ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 29(6 )، 29-42. SID. https://sid.ir/paper/399351/fa

    Vancouver: کپی

    یگانه سکینه، اسمعیلی خاریکی مینا، احمدی حامد. تاثیر زمان آبکافت بر فعالیت آنتی اکسیدانی پروتئین آبکافتی حاصل از سر ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1399؛29(6 ):29-42. Available from: https://sid.ir/paper/399351/fa

    IEEE: کپی

    سکینه یگانه، مینا اسمعیلی خاریکی، و حامد احمدی، “تاثیر زمان آبکافت بر فعالیت آنتی اکسیدانی پروتئین آبکافتی حاصل از سر ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 29، no. 6 ، pp. 29–42، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/399351/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button