Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

373
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

485
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

استخراج روغن از دانه ی کلزا همراه با برگ زیتون با روش پرس سرد و بررسی ویژگی های کیفی آن

صفحات

 صفحه شروع 161 | صفحه پایان 169

چکیده

 در این پژوهش, از برگ زیتون که غنی از ترکیبات فنلی است به عنوان منبع غنی از آنتی اکسیدان های طبیعی در طی استخراج روغن از دانه های کلزا به روش پرس سرد استفاده شد. این روش جدید, برای افزایش ترکیبات زیست فعال و دستیابی به حداکثر پایداری و ماندگاری روغن انجام گرفت. دانه کلزا با برگ زیتون در سطوح صفر (نمونه کنترل), 5/2, 5, 5/7 و 10 درصد مخلوط شد و سپس روغن از مخلوط با استفاده از پرس سرد استخراج شد. فاکتورهای کیفی در روغن های استخراجی در روز تولید و در فواصل هر 30 روز طی 90 روز نگهداری در دمای اتاق, مورد بررسی قرار گرفت. طبق نتایج بدست آمده, نمونه های دارای مقدار برگ زیتون بالاتر, دارای ترکیبات فنلی بیش تری بودند. در طی نگهداری اسیدیته و عدد پراکسید افزایش, ولی مقدار ترکیبات فنلی کاهش پیدا کرد. بیش ترین مقدار عدد پراکسید مربوط به نمونه های حاوی درصدهای پایین برگ زیتون بود. نمونه حاوی 10 درصد برگ زیتون بیش ترین مقدار اسیدیته را در مقایسه با سایر نمونه ها داشت. در کل نتایج نشان داد که روغن کلزای حاصل از پرس دانه کلزا همراه با برگ زیتون موجب تولید روغنی غنی از ترکیبات فنلی و مشابه روغن زیتون بکر میشود که نسبت به روغن زیتون نیز دارای اسیدهای چرب لینولنیک (امگا 3) بیشتری است و می تواند بعنوان محصول سلامت افزای جدید به بازار معرفی شود. در کل نتایج بدست آمده نشان داد که استخراج روغن از مخلوط برگ زیتون با دانه کلزا موجب تولید روغنی غنی از ترکیبات زیست فعال می شود که میتواند بعنوان محصولی جدید به بازار معرفی شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کریم پور گل سفیدی، سولماز، و آزادمرد دمیرچی، صدیف. (1399). استخراج روغن از دانه ی کلزا همراه با برگ زیتون با روش پرس سرد و بررسی ویژگی های کیفی آن. علوم و صنایع غذایی ایران، 17(107 )، 161-169. SID. https://sid.ir/paper/399414/fa

    Vancouver: کپی

    کریم پور گل سفیدی سولماز، آزادمرد دمیرچی صدیف. استخراج روغن از دانه ی کلزا همراه با برگ زیتون با روش پرس سرد و بررسی ویژگی های کیفی آن. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛17(107 ):161-169. Available from: https://sid.ir/paper/399414/fa

    IEEE: کپی

    سولماز کریم پور گل سفیدی، و صدیف آزادمرد دمیرچی، “استخراج روغن از دانه ی کلزا همراه با برگ زیتون با روش پرس سرد و بررسی ویژگی های کیفی آن،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 17، no. 107 ، pp. 161–169، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/399414/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا