مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

300
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

483
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقایسه ای اثر بازدارندگی و کشندگی عصاره برگ گیاه نوروزک (Salvia leriifolia) حاصل از روش های استخراج متداول با حلال و سیال فوق داغ بر برخی از میکروارگانیسم های مواد غذایی

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 57

چکیده

 در این پژوهش استخراج عصاره از برگ نوروزک با دو روش استخراج متداول با حلال (دمای استخراج 70؛ 80 و 90 درجه سانتی گراد, زمان استخراج 30, 75 و 120 دقیقه و نسبت حلال آب به اتانول 50 به 50, 60 به 40 و 70 به 30) و استخراج با سیال فوق داغ (دمای استخراج 130, 145 و 160 درجه سانتی گراد, زمان استخراج 10, 20 و30 دقیقه و نسبت حلال آب به اتانول 60 به 40, 80 به 20 و 100 به 0) انجام شد و قدرت ضدمیکروبی عصاره های استخراج شده روی چند میکروارگانیسم شاخص در مواد غذایی با روش تعیین حداقل غلظت بازدارندگی رشد و حداقل غلظت کشندگی میکروارگانیسم ها ارزیابی گردید. نتایج نشان داد در هر دو روش استخراج, کمترین غلظت جهت جلوگیری از رشد اکثر میکروارگانیسم های مورد آزمون 5/0 میلی گرم بر میلی لیتر بود؛ این در حالی است که حداقل غلظت کشندگی, بسته به نوع میکروارگانیسم بین 5 تا 500 میلی گرم بر میلی لیتر متغیر بود. در روش استخراج متداول با حلال, تیمار شامل دمای 80 درجه سانتی گراد, زمان 75 دقیقه و نسبت مساوی از دو حلال و در روش استخراج با سیال فوق داغ تیمار شامل دمای 160 درجه سانتی گراد, زمان 20 دقیقه و نسبت حلال آب به اتانول 80 به 20, بیشترین خاصیت ضدمیکروبی را نشان دادند. با توجه به نتایج بدست آمده می توان اظهار نمود نوع روش استخراج عصاره ترکیبات گیاهی, تأثیر بسزایی در مهار یا جلوگیری از رشد میکروارگانیسم های عامل فساد یا بیماری در مواد غذایی داشته و در صورت بهینه یابی هر یک از روش های استخراج, می توان از عصاره حاصل بیشترین استفاده را جهت افزایش زمان ماندگاری مواد غذایی بکار برد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سرابی جماب، محبوبه، کاوه، منا، و مدرس، معصومه. (1399). بررسی مقایسه ای اثر بازدارندگی و کشندگی عصاره برگ گیاه نوروزک (Salvia leriifolia) حاصل از روش های استخراج متداول با حلال و سیال فوق داغ بر برخی از میکروارگانیسم های مواد غذایی. علوم و صنایع غذایی ایران، 17(108 )، 45-57. SID. https://sid.ir/paper/399423/fa

    Vancouver: کپی

    سرابی جماب محبوبه، کاوه منا، مدرس معصومه. بررسی مقایسه ای اثر بازدارندگی و کشندگی عصاره برگ گیاه نوروزک (Salvia leriifolia) حاصل از روش های استخراج متداول با حلال و سیال فوق داغ بر برخی از میکروارگانیسم های مواد غذایی. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛17(108 ):45-57. Available from: https://sid.ir/paper/399423/fa

    IEEE: کپی

    محبوبه سرابی جماب، منا کاوه، و معصومه مدرس، “بررسی مقایسه ای اثر بازدارندگی و کشندگی عصاره برگ گیاه نوروزک (Salvia leriifolia) حاصل از روش های استخراج متداول با حلال و سیال فوق داغ بر برخی از میکروارگانیسم های مواد غذایی،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 17، no. 108 ، pp. 45–57، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/399423/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button