مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

840
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

600
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی صفات کیفی علوفه ارقام ذرت (.Zea mays L) در واکنش به تراکم کاشت

صفحات

 صفحه شروع 1025 | صفحه پایان 1037

چکیده

 ذرت نقش مهمی در تغذیه دام ها دارد. به همین دلیل, تلاش برای افزایش کیفیت علوفه آن از طریق مدیریت های زراعی اهمیت بالایی دارد. به منظور بررسی کیفی ت علوفه ارقام ذرت در واکنش به تراکم کاشت, آزمایشی به صورت فاکتوریل بر پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در ایستگاه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه مراغه در سال زراعی 93-1392 اجرا شد. فاکتور اول شامل تراکم بوته در سه سطح, 93, 105 و 119 هزار بوته در هکتار و فاکتور دوم شامل ارقام ذرت در پنج سطح, زوالا, سیمون, NS, 540 و 370 بودند. نتایج نشان داد که تولید ماده خشک تحت تاثیر اثر متقابل تراکم و رقم قرار گرفت. به طوری که, رقم 540 در تراکم 119 هزار بوته در هکتار بیش ترین مقدار علوفه (980 گرم بر متر مربع) و رقم NS در تراکم 93 هزار بوته کمترین مقدار آن را (933 گرم بر متر مربع) تولید کردند. به نظر می رسد که هر چه تراکم کاشت بیشتر باشد, میزان دیواره سلولی فاقد همی سلولز نیز بالاتر رفته و کیفیت علوفه افزایش می یابد.از نظر شاخص دیواره سلولی فاقد همی سلولز, رقم زولا با داشتن 638 گرم بر کیلوگرم, کم ترین کیفیت را داشت, در حالی که سایر ارقام از این نظر در یک گروه آماری قرار گرفتند.میزان فسفر علوفه در تراکم 93 هزار بوته در هکتار بیش ترین مقدار را داشت ولی مقدار کلسیم تحت تاثیر تراکم کاشت قرار نگرفت. در تراکم های کمتر, از نظر پروتئین خام, علوفه ای با کیفیتی بالاتر تولید شد. رقم 540 بیش ترین عملکرد پروتئین خام (کیلوگرم در هکتار) را داشت که نشان از برتری این رقم نسبت به سایر ارقام مورد بررسی دارد و در نتیجه, برای تولید علوفه با کیفیت بالاتر و ماده خشک بیشتر در منطقه (و سایر مناطق با شرایط اقلیمی مشابه) قابل توصیه می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اسکندری، حمداله، جوانمرد، عبداله، و شکاری، فریبرز. (1395). ارزیابی صفات کیفی علوفه ارقام ذرت (.Zea mays L) در واکنش به تراکم کاشت. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، 10(4 (پیاپی 40) )، 1025-1037. SID. https://sid.ir/paper/400067/fa

    Vancouver: کپی

    اسکندری حمداله، جوانمرد عبداله، شکاری فریبرز. ارزیابی صفات کیفی علوفه ارقام ذرت (.Zea mays L) در واکنش به تراکم کاشت. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)[Internet]. 1395؛10(4 (پیاپی 40) ):1025-1037. Available from: https://sid.ir/paper/400067/fa

    IEEE: کپی

    حمداله اسکندری، عبداله جوانمرد، و فریبرز شکاری، “ارزیابی صفات کیفی علوفه ارقام ذرت (.Zea mays L) در واکنش به تراکم کاشت،” اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، vol. 10، no. 4 (پیاپی 40) ، pp. 1025–1037، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/400067/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button