مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

421
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

637
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

خواص آنتی اکسیدانی برخی از ژنوتیپ های زرشک بومی ایران

صفحات

 صفحه شروع 91 | صفحه پایان 107

چکیده

 در این پژوهش توانمندی آنتی اکسیدانی 15 ژنوتیپ مختلف زرشک به روش های چهارگانه DPPH, قدرت کاهندگی آهن, بتاکاروتن لینولئیک اسید و فعالیت آنتی اکسیدانی براساس روش TFPL در سال 1396 در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان مورد بررسی قرار گرفت. 14 ژنوتیپ دانه دار وحشی و یک ژنوتیپ بی دانه زراعی زرشک از استان های شمال شرق ایران جمع آوری و بررسی شدند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد ژنوتیپ دارای اثر معنی داری بر میزان فنل, فلاونوئید, آنتوسیانین و توانمندی آنتی اکسیدانی میوه با استفاده از روش های DPPH, قدرت کاهندگی آهن, بتاکاروتن لینولئیک اسید و TFPL بود. در این پژوهش بیشترین و کمترین میزان فنل کل به ترتیب به مقدار 169و 149 میلی گرم بر گرم (وزن خشک) در ژنوتیپ های درگز1 و بیرجند بی دانه حاصل شد. همچنین ژنوتیپ های گلستان1 و شیروان 5 به ترتیب بالاترین میزان فلاونوئید (6/88 میلی گرم بر گرم وزن خشک) و آنتوسیانین (619 میکروگرم بر گرم وزن خشک) را دارا بودند. همچنین نتایج نشان داد فعالیت آنتی اکسیدانی بر مبنای TFPL اندازه گیری شده میوه ی ژنوتیپ های زرشک در روش-های مختلف اندازه گیری متفاوت بودند. توانمندی آنتی اکسیدانی اندازه گیری شده با روش های مختلف از قبیل روش DPPH, قدرت کاهندگی آهن, بتاکاروتن لینولئیک اسید اسید به ترتیب در ژنوتیپ های شیروان4 (7/63 میلی گرم بر گرم), بیرجند بیدانه (5/54 میکرومول بر گرم), درگز2 (78 درصد) بیشترین میزان بود. همچنین فعالیت آنتی اکسیدانی بر مبنای TFPL در ژنوتیپ گلستان3 (9/29 میکروگرم بر میلی لیتر) بیشتر از سایر ژنوتیپ ها بود. نتایج نشان داد توانمندی آنتی اکسیدانی بر مبنای TFPL در ژنوتیپ های مختلف زرشک با ترکیبات فنلی رابطه مستقیم دارد و ژنوتیپ هایی که دارای بالاترین میزان ترکیبات فنلی به خصوص فنل کل هستند, دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بالاتری نیز می باشند. نتایج مقایسه روش های اندازه گیری فعالیت آنتی اکسیدانی ژنوتیپ های مختلف زرشک نشان داد روش میزان فعالیت آنتی اکسیدانی بر مبنای TFPL به دلیل ارتباط بیشتر با ترکیبات آنتی اکسیدانت از قبیل فنل کل روش بهتری برای اندازه گیری میزان فعالیت آنتی اکسیدانی در ژنوتیپ های زرشک بود و ژنوتیپ درگز1 با مقادیر بالای فنل کل دارای فعالیت آنتی اکسیدانی بالایی است که می توان از این ژنوتیپ در مطالعات بالینی استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طالبی، سمیه، علیزاده، مهدی، رمضانپور، سیده ساناز، و قاسم نژاد، عظیم. (1399). خواص آنتی اکسیدانی برخی از ژنوتیپ های زرشک بومی ایران. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 51(1 )، 91-107. SID. https://sid.ir/paper/401724/fa

    Vancouver: کپی

    طالبی سمیه، علیزاده مهدی، رمضانپور سیده ساناز، قاسم نژاد عظیم. خواص آنتی اکسیدانی برخی از ژنوتیپ های زرشک بومی ایران. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1399؛51(1 ):91-107. Available from: https://sid.ir/paper/401724/fa

    IEEE: کپی

    سمیه طالبی، مهدی علیزاده، سیده ساناز رمضانپور، و عظیم قاسم نژاد، “خواص آنتی اکسیدانی برخی از ژنوتیپ های زرشک بومی ایران،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 51، no. 1 ، pp. 91–107، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/401724/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button