مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

322
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

515
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی عملکرد کمی و کیفی علوفه ذرت 260 تحت تاثیر مدیریت تلفیقی کود و بقایای گیاهی

صفحات

 صفحه شروع 861 | صفحه پایان 879

چکیده

 کشاورزی پایدار بر پایه مدیریت کارآمد عناصر تولید در جهت بهبود کیفیت خاک استوار است و یکی از مشکلات اصلی در کشاورزی پایدار کمبود مواد آلی خاک و تبعات آن می باشد. یکی از راه های ممکن, ارزان و قابل اجرا برای افزایش مواد آلی در اراضی کشاورزی برگرداندن بقایای محصولات زراعی به خاک است. در کشاورزی پایدار استفاده از کمپوست و ورمی کمپوست باعث افزایش فعالیت میکروبی خاک شده و این باعث افزایش عناصر غذایی مورد نیاز گیاه خصوصا عناصر پر مصرف گردیده و این افزایش عملکرد گیاه زراعی را به دنبال دارد. به منظور ارزیابی سیستم تلفیقی مدیریت کودی و زمان برداشت بر کمیت و کیفیت علوفه ذرت رقم 260 (رقم زودرس), آزمایشی در سال زراعی 96-1395 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه زابل به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. فاکتور اول شامل سطوح مختلف سیستم تلفیقی مدیریت کودی در ده سطح: (شاهد, 30 درصد بقایای گندم, 60 درصد بقایای گندم, 90 درصد بقایای گندم, 30 درصد ورمی کمپوست, 60 درصد ورمی کمپوست, 100 درصد ورمی کمپوست, 10 درصد ورمی کمپوست بعلاوه 90 درصد بقایای گندم, 40 درصد ورمی کمپوست بعلاوه 60 درصد بقایای گندم و 70 درصد ورمی کمپوست بعلاوه 30 درصد بقایای گندم) و فاکتور دوم زمان برداشت در دو سطح: (برداشت در مرحله شیری و خمیری) بودند. صفات مورد مطالعه شامل وزن خشک برگ, وزن خشک ساقه, قابلیت هضم ماده خشک, هیدرات های کربن محلول در آب, درصد پروتئین خام و عملکرد پروتئین, فیبر خام, الیاف نامحلول در شوینده اسیدی, الیاف نامحلول در شوینده خنثی و خاکستر بودند. نتایج تجزیه واریانس داده ها نشان داد که اثر برهمکنش مرحله برداشت با سیستم تلفیقی مدیریت کودی بر وزن خشک برگ, وزن خشک ساقه, قابلیت هضم ماده خشک, درصد هیدرات های کربن محلول در آب و الیاف نامحلول در شوینده اسیدی معنی دار بود. همچنین اثر مرحله برداشت بر درصد پروتئین خام و درصد خاکستر بسیار معنی دار؛ اثر مرحله برداشت و اثر سیستم تلفیقی مدیریت کودی بر درصد فیبر خام معنی دار و اثر ساده سیستم تلفیقی مدیریت کودی بر الیاف نامحلول در شوینده خنثی معنی دار بود. بیشترین وزن خشک برگ (146 گرم) و وزن خشک ساقه (33/185 گرم) در مرحله شیری شدن دانه و در شرایط کاربرد 70 درصد ورمی کمپوست به علاوه 30 درصد بقایای گندم به دست آمد. کیفیت مطلوب زمانی حاصل می شود که گیاه دارای قابلیت هضم ماده خشک, پروتئین خام, هیدرات های کربن محلول در آب و درصد خاکستر بیشتری باشد. به طور کلی استفاده از نسبت های 60 و 100 درصد ورمی کمپوست و 60 درصد بقایای گندم باعث بهبود کیفیت علوفه گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پوراسماعیل، حسنعلی، دهمرده، مهدی، و قنبری، احمد. (1397). ارزیابی عملکرد کمی و کیفی علوفه ذرت 260 تحت تاثیر مدیریت تلفیقی کود و بقایای گیاهی. پژوهشهای زراعی ایران، 16(4 )، 861-879. SID. https://sid.ir/paper/401752/fa

    Vancouver: کپی

    پوراسماعیل حسنعلی، دهمرده مهدی، قنبری احمد. ارزیابی عملکرد کمی و کیفی علوفه ذرت 260 تحت تاثیر مدیریت تلفیقی کود و بقایای گیاهی. پژوهشهای زراعی ایران[Internet]. 1397؛16(4 ):861-879. Available from: https://sid.ir/paper/401752/fa

    IEEE: کپی

    حسنعلی پوراسماعیل، مهدی دهمرده، و احمد قنبری، “ارزیابی عملکرد کمی و کیفی علوفه ذرت 260 تحت تاثیر مدیریت تلفیقی کود و بقایای گیاهی،” پژوهشهای زراعی ایران، vol. 16، no. 4 ، pp. 861–879، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/401752/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button