مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

447
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

548
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر پوشش خوراکی کاراگینان-اسانس پونه کوهی (Mentha longifolia) بر خصوصیات میکروبی، شیمیایی و حسی فیله مرغ تازه طی نگهداری در دمای یخچال

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 15

چکیده

 از جمله روش های افزایش مدت زمان ماندگاری گوشت پوشش دهی آن است. در این مطالعه تأثیر پوشش خوراکی کاراگینان 1 درصد حاوی اسانس پونه کوهی 5/1 درصد بر کیفیت گوشت مرغ در دمای یخچال مورد ارزیابی قرار گرفت. نمونه ها به سه گروه بدون پوشش (کنترل), پوشش دهی شده با کاراگینان و پوشش دهی شده با کاراگینان و اسانس پونه کوهی تقسیم شدند. نمونه ها به مدت 21 روز در دمای یخچال نگهداری شد و برای انجام آزمون های میکروبی (بار میکروبی سایکروفیل و مزوفیل), شیمیایی {pH, مقادیر مواد ازته فرار (TVN) و تیوباربیتوریک اسید (TBA)} و حسی (شکل ظاهری, میزان الاستیسیته عضلات, بو و رنگ) مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج بررسی باکتریایی نشان داد که تیمار کاراگینان و تیمار کاراگینان حاوی اسانس پونه کوهی نسبت به گروه کنترل, اثر معناداری در به تعویق انداختن روند افزایش بار باکتریایی سایکروفیل و مزوفیل داشته است. از نظر شیمیایی نیز تیمار ترکیبی کاراگینان-پونه کوهی, مقادیر TBA, TVN و pH کمتری نسبت به دو گروه دیگر در طول نگهداری نشان داد (01/0>P). همچنین از نظر فاکتورهای حسی نیز تیمار کاراگینان و تیمار کاراگینان حاوی اسانس پونه کوهی باعث حفظ فاکتورهای حسی در سطح قابل قبول به مدت 3 و 9 روز شدند. بر اساس نتایج مطالعه حاضر, پوشش کاراگینان به تنهایی مدت زمان ماندگاری فیله های مرغ را افزایش نداد, اما پوشش کاراگینان-اسانس پونه کوهی توانست مدت زمان ماندگاری را تا روز 9 افزایش دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کیانی قلعه سرد، سپیده، فضل آرا، علی، قادری قهفرخی، مریم، و پورمهدی بروجنی، مهدی. (1399). اثر پوشش خوراکی کاراگینان-اسانس پونه کوهی (Mentha longifolia) بر خصوصیات میکروبی, شیمیایی و حسی فیله مرغ تازه طی نگهداری در دمای یخچال. بهداشت مواد غذایی، 10(4 (پیاپی 40) )، 1-15. SID. https://sid.ir/paper/402338/fa

    Vancouver: کپی

    کیانی قلعه سرد سپیده، فضل آرا علی، قادری قهفرخی مریم، پورمهدی بروجنی مهدی. اثر پوشش خوراکی کاراگینان-اسانس پونه کوهی (Mentha longifolia) بر خصوصیات میکروبی, شیمیایی و حسی فیله مرغ تازه طی نگهداری در دمای یخچال. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1399؛10(4 (پیاپی 40) ):1-15. Available from: https://sid.ir/paper/402338/fa

    IEEE: کپی

    سپیده کیانی قلعه سرد، علی فضل آرا، مریم قادری قهفرخی، و مهدی پورمهدی بروجنی، “اثر پوشش خوراکی کاراگینان-اسانس پونه کوهی (Mentha longifolia) بر خصوصیات میکروبی, شیمیایی و حسی فیله مرغ تازه طی نگهداری در دمای یخچال،” بهداشت مواد غذایی، vol. 10، no. 4 (پیاپی 40) ، pp. 1–15، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/402338/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button