مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

262
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

146
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه رشد و عملکرد خیار گلخانه ای تحت تأثیر هدایت الکتریکی محلول غذایی و تعداد گل در گره

صفحات

 صفحه شروع 719 | صفحه پایان 728

چکیده

 علاوه بر فراهمی مواد غذایی در محیط ریشه, میزان مواد فتوسنتزی در دسترس ریشه به عنوان تأمین کننده اسکلت کربنی و انرژی, نیز بر میزان جذب عناصر غذایی, رشد و عملکرد گیاهان تأثیرگذار می باشد. هر عاملی که سبب تغییر دسترسی به عناصر غذایی یا تغییر الگوی توزیع مواد فتوسنتزی گردد می تواند بر فرایند جذب و رشد نیز تأثیرگذار باشد. در این پژوهش اثر تعداد گل و غلظت محلول غذایی بر رشد و عملکرد خیار گلخانه ای در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی مورد بررسی قرارگرفت. تیمارها شامل سه سطح گل در گره (نگهداری یک, دو یا سه گل در هر گره) و 5 سطح هدایت الکتریکی محلول غذایی (ECهای 1/1, 5/1, 15/2, 78/2 و 32/3 دسی زیمنس بر متر) بودند. نتایج نشان داد که گیاهان تیمار شده با ECهای 15/2 علاوه بر رشد شاخساره از لحاظ میزان نیتروژن و فسفر برگی نیز مقادیر بیشتری داشتند و بیشترین عملکرد نیز در گیاهان تیمار شده با ECهای 5/1 و 15/2 دسی زیمنس بر متر مشاهده شد. با افزایش تعداد گل در گره عملکرد گیاهان در کوتاه مدت (80 روز بعد از انتقال نشا) افزایش نشان داد, اما با افزایش دوره پرورش (130 روز بعد از انتقال نشا) بین تیمار های مورد بررسی اختلاف معنی داری در عملکرد مشاهده نشد. افزایش تعداد گل در گره در کوتاه مدت, موجب تخصیص بیشتر مواد فتوسنتزی به میوه ها شد ولی احتمالاً به علت پتانسیل کم منابع (sources) در دراز مدت, این اثر افزایش تعداد گل بر عملکرد به صورت فیزیولوژیکی مورد تعدیل قرار گرفت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حیدری، ناصر، دلشاد، مجتبی، بابالار، مصباح، و صالحی، رضا. (1399). مطالعه رشد و عملکرد خیار گلخانه ای تحت تأثیر هدایت الکتریکی محلول غذایی و تعداد گل در گره. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 51(3 )، 719-728. SID. https://sid.ir/paper/402413/fa

    Vancouver: کپی

    حیدری ناصر، دلشاد مجتبی، بابالار مصباح، صالحی رضا. مطالعه رشد و عملکرد خیار گلخانه ای تحت تأثیر هدایت الکتریکی محلول غذایی و تعداد گل در گره. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1399؛51(3 ):719-728. Available from: https://sid.ir/paper/402413/fa

    IEEE: کپی

    ناصر حیدری، مجتبی دلشاد، مصباح بابالار، و رضا صالحی، “مطالعه رشد و عملکرد خیار گلخانه ای تحت تأثیر هدایت الکتریکی محلول غذایی و تعداد گل در گره،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 51، no. 3 ، pp. 719–728، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/402413/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button