مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

217
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

479
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر آللوپاتیک عصاره آبی سه رقم جو زراعی (Hordeum vulgare) بر جوانه زنی و محتوای رنگیزه های علف های هرزازمک، چاودار و خاکشیر

صفحات

 صفحه شروع 147 | صفحه پایان 156

چکیده

آللوپاتی پدیده ای طبیعی است که به عنوان ابزاری برای کنترل زیستی علف های هرزو به دنبال آن, افزایش تولید گیاهان زراعی درنظرگرفته می شود. ازآن جا که گونه های گیاهی ازمک (Lepidiumdraba), چاودار وحشی (Secale cereale) و خاکشیر (Descurainia sophia) جزء مهم ترین علف های هرز مزارع جو استان کرمان می باشند, پژوهش حاضر به منظور ارزیابی توانایی آللوپاتیک ارقام نصرت, ماکویی و والفجر جو زراعی (Hordeum vulgare) روی ویژگی های جوانه زنی و رشدی این سه گونه علف هرز انجام شد. آزمایش در دو بخش آزمایشگاهی و گلخانه ای, به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار, در گلخانه دانشگاه شهید باهنرکرمان انجام گرفت. نتایج نشان داد که بیشترین و کمترین درصد جوانه زنی بذر, به ترتیب به چاودار وحشی (3/98 درصد) و ازمک (0/35) تعلق داشت که تحت تیمار عصاره برگ های رقم های نصرت و ماکویی قرار داشتند. اگرچه عصاره برگ و ساقه رقم نصرت, تأثیر چندانی بر وزن خشک ساقه و ریشه چاودار وحشی و ازمک نداشت, اما منجر به کاهش شدید 90 و 75 درصدی وزن خشک ساقه و ریشه خاکشیر در مقایسه با شاهد شد. با وجود این که چاودار بیشترین حساسیت از لحاظ کلروفیل a و b داشت که به ترتیب توسط ارقام ماکویی و نصرت ایجاد شد, اما بازدارندگی برگ ماکویی بر میزان کاروتنوئید ازمک بیشتر بود. به طورکلی, بیشترین اثرات منفی آللوپاتیک عصاره های سه رقم جو, بر رشد علف هرز خاکشیر بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مداینی، شهره، و توحیدی نژاد، عنایت اله. (1399). اثر آللوپاتیک عصاره آبی سه رقم جو زراعی (Hordeum vulgare) بر جوانه زنی و محتوای رنگیزه های علف های هرزازمک, چاودار و خاکشیر. دانش علف های هرز، 16(1 )، 147-156. SID. https://sid.ir/paper/402515/fa

    Vancouver: کپی

    مداینی شهره، توحیدی نژاد عنایت اله. اثر آللوپاتیک عصاره آبی سه رقم جو زراعی (Hordeum vulgare) بر جوانه زنی و محتوای رنگیزه های علف های هرزازمک, چاودار و خاکشیر. دانش علف های هرز[Internet]. 1399؛16(1 ):147-156. Available from: https://sid.ir/paper/402515/fa

    IEEE: کپی

    شهره مداینی، و عنایت اله توحیدی نژاد، “اثر آللوپاتیک عصاره آبی سه رقم جو زراعی (Hordeum vulgare) بر جوانه زنی و محتوای رنگیزه های علف های هرزازمک, چاودار و خاکشیر،” دانش علف های هرز، vol. 16، no. 1 ، pp. 147–156، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/402515/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button