مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

405
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

495
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی روند تکوین اولیه اندام های چشایی و بویایی در ماهی سفید دریای خزر (Rutilus kutum, Kamensky, 1901)

صفحات

 صفحه شروع 123 | صفحه پایان 130

چکیده

 این مطالعه به منظور بررسی روند تکوین اندام­ های چشایی و بویایی ماهی سفید (Rutilus kutum) از زمان تخم­ گشایی تا 23 روز پس از آن به اجرا درآمد. برای این منظور تعداد 500 لارو از روز 1 تا 23 پس از تفریخ, روزانه به­ صورت تصادفی نمونه­ برداری و پس از تثبیت در فرمالین بافری و گلوتار آلدئید, تهیه مقاطع بافتی انجام و همچنین اندام­ های چشایی و بویایی توسط میکروسکوپ­ های نوری و الکترونی بررسی شدند. نتایج شکل­ گیری کامل بینی و افزایش توسعه تعداد و اندازه جوانه­ های چشایی در حفره­ ی دهانی, لب­ ها و اطراف دهان در روز 5 بعد از تخم­ گشایی (Day post hatching = DPH) را نشان داد. همچنین در روز 12 پس از تخم­ گشایی, توسعه بیشتر سلول­ های بویایی و جوانه­ های چشایی مشاهده شد. این روند افزایشی تا DPH 16 ادامه یافت. براساس نتایج اندام بویایی زودتر از اندام چشایی تکمیل شدند و جوانه­ های چشایی در لب بالا بیشتر بود. بلوغ کامل جوانه­ های چشایی در DPH 20 مشاهده شد. نتایج نشان داد که روند توسعه اندام­ های چشایی در ارتباط نزدیک با روند توسعه دستگاه گوارش ماهی سفید به وقوع می­ پیوندد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ایگدری، سهیل، مجازی امیری، باقر، عربشاهی، مهتا، مخدوم، چنگیز، و فرهنگ، پگاه. (1398). بررسی روند تکوین اولیه اندام های چشایی و بویایی در ماهی سفید دریای خزر (Rutilus kutum, Kamensky, 1901). تغذیه آبزیان، 5(1 )، 123-130. SID. https://sid.ir/paper/402547/fa

    Vancouver: کپی

    ایگدری سهیل، مجازی امیری باقر، عربشاهی مهتا، مخدوم چنگیز، فرهنگ پگاه. بررسی روند تکوین اولیه اندام های چشایی و بویایی در ماهی سفید دریای خزر (Rutilus kutum, Kamensky, 1901). تغذیه آبزیان[Internet]. 1398؛5(1 ):123-130. Available from: https://sid.ir/paper/402547/fa

    IEEE: کپی

    سهیل ایگدری، باقر مجازی امیری، مهتا عربشاهی، چنگیز مخدوم، و پگاه فرهنگ، “بررسی روند تکوین اولیه اندام های چشایی و بویایی در ماهی سفید دریای خزر (Rutilus kutum, Kamensky, 1901)،” تغذیه آبزیان، vol. 5، no. 1 ، pp. 123–130، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/402547/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button