Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

309
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

519
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه اثر اسید آسکوربیک و اسید سیتریک با بسته بندی پلی اتیلن و پلی استیرن بر انبارمانی پسته تر احمد آقایی

صفحات

 صفحه شروع 135 | صفحه پایان 148

چکیده

 پسته (Pistacia vera ) به واسطه ی داشتن طعم و ویژگی های تغذیه ای ارزشمند از محبوب ترین دانه های آجیلی دنیاست. عرضه ی میوه غالباً به صورت خشک بوده و مصرف تازه خوری آن محدود به فصل برداشت است. قهوه ای شدن و تجمع آب از عوامل اصلی محدود کننده عمر قفسه ای پسته تر می باشند. در این پژوهش اثر تیمارهای اسید سیتریک (1, 5/1 و 2 درصد), اسید آسکوربیک (15, 25 و 35 پی پی ام) و دو نوع پوشش پلاستیکی (پلی اتیلن و پلی استیرن) بر عمر انبارمانی (روز صفر, 25 و 45) پسته تر رقم, احمدآقایی مورد بررسی قرار گرفت. از نظر ارزیاب ها استفاده از تیمارهای اسیدی تا روز 25 انبارمانی قادر به حفظ ویژگیهای ظاهری و طعم و مزه پسته شد و از آن به بعد اختلاف معنی داری بین آنها و نمونه شاهد مشاهده نشد. پسته های تیمار شده با اسید آسکوربیک 15 پی پی ام که با پلی استیرن, بسته بندی شده بودند ازنظر وضعیت ظاهری و قهوه ای شدن نسبت به پوشش پلی اتیلن مطلوبیت بیشتری داشتند. بعد از گذشت 45 روز انبارمانی بیشترین میزان فنل, مربوط به تیمارهای اسید آسکوربیک (غلظت 15 پی پی ام) در بسته بندی های پلی اتیلن بود. میزان آنتوسیانین و کلروفیل در طی انبارمانی کاهش یافت ولی کاروتنوئید ابتدا افزایش و سپس کاهش یافت. میزان رنگیزه های موجود در پسته مانند کلروفیل, آنتوسیانین و کاروتنوئید در بسته بندی های پلی اتیلن بهتر از پلی استیرن حفظ شد. بیشترین میزان درصد چربی در تیمار اسید سیتریک (5/1 درصد) مشاهده شد. در مجموع پوشش پلی اتیلن و اسید آسکوربیک با غلظت 15 و 25 پی پی ام و اسیدسیتریک با غلظت 5/1 درصد بهتر از بقیه تیمارها خصوصیات کیفی و کمی پسته را حفظ کردند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ناظوری، فاطمه، شافعی، ریحانه، و میردهقان، سیدحسین. (1399). مطالعه اثر اسید آسکوربیک و اسید سیتریک با بسته بندی پلی اتیلن و پلی استیرن بر انبارمانی پسته تر احمد آقایی. علوم و صنایع غذایی ایران، 17(108 )، 135-148. SID. https://sid.ir/paper/403379/fa

    Vancouver: کپی

    ناظوری فاطمه، شافعی ریحانه، میردهقان سیدحسین. مطالعه اثر اسید آسکوربیک و اسید سیتریک با بسته بندی پلی اتیلن و پلی استیرن بر انبارمانی پسته تر احمد آقایی. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛17(108 ):135-148. Available from: https://sid.ir/paper/403379/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه ناظوری، ریحانه شافعی، و سیدحسین میردهقان، “مطالعه اثر اسید آسکوربیک و اسید سیتریک با بسته بندی پلی اتیلن و پلی استیرن بر انبارمانی پسته تر احمد آقایی،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 17، no. 108 ، pp. 135–148، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/403379/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا