مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

305
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

498
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر محلول پاشی اسید سالیسیلیک و اسید جاسمونیک بر قندهای محلول، پرولین و آنزیم های اسطوخودوس (Lavendula officinalis L. ) تحت تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 159 | صفحه پایان 169

چکیده

 شوری خاک از عوامل محدود کننده عملکرد محصولات کشاورزی ازجمله گیاهان دارویی است و به عنوان یکی از اساسی ترینمشکلات کشاورزی محسوب می شود. ازاین روی, به منظور بررسی اثر اسید سالیسیلیک و اسید جاسمونیک بر قند های محلول, پرولین و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان گیاه دارویی اسطوخودوس (Lavendula officinalis L. ) در شرایط تنش شوری, آزمایشی گلدانی, در سال 1393 در دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری و گلخانه واقع در منطقه 4 به مرحله اجرا در آمد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار اجرا گردید که در آن تنش شوری از منبع نمک طعام (NaCl), در چهار سطح (0, 25, 50 و 75 میلی مولار), اسید سالیسیلیک در دو سطح (0 و 0. 7 میلی مولار) و اسید جاسمونیک در دو سطح (0 و 100 میکرو مولار) در نظر گرفته شد. نتایج حاصل از مقایسه میانگین اثرات ساده شوری نشان داد که این عامل سبب افزایش قندهای محلول(%59) و پرولین (%76), فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان ازجمله؛ کاتالاز (%72), سوپراکسید دیسموتاز (%67), پراکسیداز (%63), آسکوربات پراکسیداز (%60) و گلوتاتیون پراکسیداز (%72) شد. همچنین نتایج حاصل از پژوهش نشان داد, تنها اثر متقابل سه گانه عوامل آزمایشی بر صفات پراکسیداز, آسکوربات پراکسیداز معنی دار گردید. در این شرایط بیشترین میزان فعالیت پراکسیداز (50. 27) میلی گرم پروتئین بر دقیقه و آسکوربات-پراکسیداز (24. 12) میلی گرم پروتئین بر دقیقه, در عامل شوری 75 میلی مولار و عدم حضور دو ترکیب مذکور حاصل گردید. به طورکلی, به نظر می رسد که استفاده از اسید سالیسیلیک و اسید جاسمونیک از طریق افزایش فعالیت قندهای محلول و پرولین باعث افزایش مقاومت گیاه در شرایط تنش شوری گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضایی نسب، فرشته، پازکی، علیرضا، و منعم، رضا. (1397). اثر محلول پاشی اسید سالیسیلیک و اسید جاسمونیک بر قندهای محلول, پرولین و آنزیم های اسطوخودوس (Lavendula officinalis L. ) تحت تنش شوری. تنش های محیطی در علوم زراعی، 11(1 )، 159-169. SID. https://sid.ir/paper/403488/fa

    Vancouver: کپی

    رضایی نسب فرشته، پازکی علیرضا، منعم رضا. اثر محلول پاشی اسید سالیسیلیک و اسید جاسمونیک بر قندهای محلول, پرولین و آنزیم های اسطوخودوس (Lavendula officinalis L. ) تحت تنش شوری. تنش های محیطی در علوم زراعی[Internet]. 1397؛11(1 ):159-169. Available from: https://sid.ir/paper/403488/fa

    IEEE: کپی

    فرشته رضایی نسب، علیرضا پازکی، و رضا منعم، “اثر محلول پاشی اسید سالیسیلیک و اسید جاسمونیک بر قندهای محلول, پرولین و آنزیم های اسطوخودوس (Lavendula officinalis L. ) تحت تنش شوری،” تنش های محیطی در علوم زراعی، vol. 11، no. 1 ، pp. 159–169، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/403488/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button