مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

223
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

528
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تحلیل شبکه ی دست اندرکاران سازمانی در راستای ارتقاء تاب آوری در مواجه با تغییر اقلیم (مورد مطالعه: حوزه ی آبخیز قزل اوزن)

صفحات

 صفحه شروع 725 | صفحه پایان 740

چکیده

 پدیده ی تغییر اقلیم یکی از چالش های مهم زیست محیطی قرن بیست و یکم به شمار می رود. بیشترین تأثیرات این پدیده شامل حال صنایع و بنگاه هایی مانند کشاورزی و شیلات می گردد که به منابع طبیعی وابسته می باشند. تاب آوری رویکردی کاربردی در جهت ایجاد سازگاری با این پدیده و ایجاد توسعه ی پایدار به شمار می آید. از آنجایی که شبکه ها و به ویژه شبکه های رسمی مانند شبکه ی نهادی, می تواند نقش اساسی در ایجاد و ارتقاء تاب آوری در برابر تغییر اقلیم ایفا کند, پژوهش حاضر با هدف تحلیل شبکه ی دست اندرکاران سازمانی در راستای ارتقاء تاب آوری در مواجهه با تغییر اقلیم انجام گرفته است. جامعه ی آماری پژوهش حاضر را کشاورزان خرده مالک شهرستان طارم استان زنجان تشکیل می دهند که به روش نمونه گیری شبکه ی خودمحور اعضای شبکه ی مورد بررسی انتخاب شدند. روش آماری غالب در این پژوهش, تحلیل شبکه و استخراج شاخص های شبکه در سطح کلان, میانی و خرد می باشد. براساس نتایج به دست آمده به ترتیب سازمان جهاد کشاورزی و بانک ها و مؤسسات اعتباری بیشترین نقش و مرکزیت درجه را در شبکه ی اطلاعات آموزشی و خدمات فنی ایفا می کنند. در شبکه ی تسهیلات مالی نیز به ترتیب بانک ها و مؤسسات اعتباری و سازمان جهاد کشاورزی رتبه های اول و دوم را در ارائه ی خدمات و مشاوره های مالی ایفا می کنند. نتایج نشان داد بسیاری از مؤسساتی که می توانند در زمینه ی تاب-آوری در برابر تغییر اقلیم نقش سازنده ای داشته باشند, از جمله صندوق بیمه ی محصولات کشاورزی در انزوا قرار دارند و به حاشیه رانده شده اند. از این رو پیشنهاد می گردد در پژوهش های آینده علل این امر مورد واکاری قرار گیرد و راهکارهای عملیاتی در جهت خارج شدن این مؤسسات از انزوا و ایفای نقش شان ارائه گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بطحایی، سیده سمیه، چیذری، محمد، صدیقی، حسن، و علم بیگی، امیر. (1399). تحلیل شبکه ی دست اندرکاران سازمانی در راستای ارتقاء تاب آوری در مواجه با تغییر اقلیم (مورد مطالعه: حوزه ی آبخیز قزل اوزن). مرتع و آبخیزداری (منابع طبیعی ایران)، 73(4 )، 725-740. SID. https://sid.ir/paper/403761/fa

    Vancouver: کپی

    بطحایی سیده سمیه، چیذری محمد، صدیقی حسن، علم بیگی امیر. تحلیل شبکه ی دست اندرکاران سازمانی در راستای ارتقاء تاب آوری در مواجه با تغییر اقلیم (مورد مطالعه: حوزه ی آبخیز قزل اوزن). مرتع و آبخیزداری (منابع طبیعی ایران)[Internet]. 1399؛73(4 ):725-740. Available from: https://sid.ir/paper/403761/fa

    IEEE: کپی

    سیده سمیه بطحایی، محمد چیذری، حسن صدیقی، و امیر علم بیگی، “تحلیل شبکه ی دست اندرکاران سازمانی در راستای ارتقاء تاب آوری در مواجه با تغییر اقلیم (مورد مطالعه: حوزه ی آبخیز قزل اوزن)،” مرتع و آبخیزداری (منابع طبیعی ایران)، vol. 73، no. 4 ، pp. 725–740، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/403761/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button