مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

375
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

507
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی ویژگی های فیزیکی میوه، متابولیت های ثانویه و شاخص قهوه ای شدن ژنوتیپ سیب توسرخ بکران و برخی ارقام سیب بهاره

صفحات

 صفحه شروع 609 | صفحه پایان 622

چکیده

 به منظور مقایسه کیفیت سیب توسرخ بکران و برخی سیب های بهاره ایران, میوه های ژنوتیپ سیب توسرخ بکران از روستای بکران در شهرستان شاهرود و چند رقم سیب بهاره در مرحله رسیدن میوه از ایستگاه تحقیقاتی گلمکان شهرستان مشهد تهیه شدند. ویژگی های فیزیکی میوه شامل وزن تر, سفتی, وزن حجمی و ویژگی های شیمیایی شامل اسیدیته, اسید کل, مواد جامد محلول, شاخص طعم, میزان آنتوسیانین, محتوای فنل کل, فلاونوئید کل, قدرت ضد اکسایشی و همچنین شاخص قهوه ای شدن آنزیمی بافت میوه در ارقام انتخابی اندازه گیری شد. بیشترین مقدار قهوه ای شدن آنزیمی در سیب په پن و کمترین مقدار در سیب توسرخ بکران مشاهده شد. نتایج تجزیه واریانس داده ها نشان داد که بیشترین مقدار مواد جامد محلول در ژنوتیپ سیب توسرخ بکران (25 درجه بریکس) و کمترین مقدار در رقم گلاب صحنه (4/11 درجه بریکس) بود. بیشترین مقدار شاخص طعم میوه (TA/TSS) در ارقام په پن, گلاب صحنه, و گلاب کهنز و کمترین مقدار در ژنوتیپ سیب توسرخ بکران (38/8) مشاهده شد. کمترین مقدار اسیدیته (98/2) در ژنوتیپ توسرخ بکران و بیشترین مقدار (61/4) در رقم گلاب کهنز مشاهده شدند. بیشترین مقدار آنتوسیانین در سیب توسرخ بکران (50/88) و کمترین مقدار در رقم گلاب صحنه (44/8) یافت شد. نتایج تجزیه واریانس داده ها نشان داد که بیشترین قدرت ضد اکسایشی مربوط به سیب توسرخ بکران (73/93 درصد) بود. سیب توسرخ بکران با دارا بودن بیشترین مقدار مواد جامد محلول, بیشترین مقدار آنتوسیانین و فلاونوئید و بیشترین قدرت ضداکسایشی و دارا بودن طعمی مطلوب و ظاهری متمایز می تواند به عنوان یک میوه کاملاً بومی با مصارف تازه خوری و جهت تولید فراورده های مختلف مورد توجه قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عابدی، بهرام، پروانه، طاهره، و اردکانی، الهام. (1398). ارزیابی ویژگی های فیزیکی میوه, متابولیت های ثانویه و شاخص قهوه ای شدن ژنوتیپ سیب توسرخ بکران و برخی ارقام سیب بهاره. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 33(4 )، 609-622. SID. https://sid.ir/paper/404100/fa

    Vancouver: کپی

    عابدی بهرام، پروانه طاهره، اردکانی الهام. ارزیابی ویژگی های فیزیکی میوه, متابولیت های ثانویه و شاخص قهوه ای شدن ژنوتیپ سیب توسرخ بکران و برخی ارقام سیب بهاره. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1398؛33(4 ):609-622. Available from: https://sid.ir/paper/404100/fa

    IEEE: کپی

    بهرام عابدی، طاهره پروانه، و الهام اردکانی، “ارزیابی ویژگی های فیزیکی میوه, متابولیت های ثانویه و شاخص قهوه ای شدن ژنوتیپ سیب توسرخ بکران و برخی ارقام سیب بهاره،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 33، no. 4 ، pp. 609–622، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/404100/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button