مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

403
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

530
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تأثیر تنش شوری بر برخی از شاخص های مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی گل محمدی ژنوتیپ کاشان

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 17

چکیده

 این پژوهش به منظور بررسی تأثیر تنش شوری ناشی از کلرید سدیم (0, 4, 8 و 12 دسی زیمنس بر متر) بر برخی صفات مورفولوژیکی, فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گل محمدی در کشت گلدانی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار, سه گلدان به عنوان یک واحد آزمایشی (در مجموع 48 گلدان) در فضای آزاد به مدت دو سال طی سال های 1394-1396انجام شد و نتایج پایان سال دوم مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که تنش شوری موجب کاهش وزن تر و خشک برگ و شاخساره, همچنین محتوای نسبی آب برگ و شاخه شد. مقایسه میانگین ها نشان داد که محتوای کلروفیل ها و کاروتنوئیدها با افزایش سطح شوری رابطه عکس داشت, به طوری که کمترین مقدار کلروفیل ها و کاروتنوئیدها در تیمار 12 دسی زیمنس بر متر مشاهده شد. فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی سوپراکسید دیسموتاز (SOD), کاتالاز (CAT) و گایاکول پراکسیداز (GPX) و محتوای فنل کل برگ ها با افزایش تنش شوری افزایش یافت. همچنین نتایج نشان داد که با افزایش تنش شوری میزان پروتئین های محلول کاهش یافت و کمترین مقدار در تیمار شوری 12 دسی زیمنس بر متر مشاهده شد. با توجه به نتایج به دست آمده تنش شوری با تأثیر بر ویژگی های مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی گل محمدی, موجب کاهش رشد گیاهان شده و به نظر می-رسد این گیاه قادر است سطح شوری هشت دسی زیمنس بر متر را تحمل کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امیدی، محمد، خندان میرکوهی، عزیزاله، کافی، محسن، و زمانی، ذبیح اله. (1399). بررسی تأثیر تنش شوری بر برخی از شاخص های مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی گل محمدی ژنوتیپ کاشان. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 51(1 )، 1-17. SID. https://sid.ir/paper/404174/fa

    Vancouver: کپی

    امیدی محمد، خندان میرکوهی عزیزاله، کافی محسن، زمانی ذبیح اله. بررسی تأثیر تنش شوری بر برخی از شاخص های مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی گل محمدی ژنوتیپ کاشان. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1399؛51(1 ):1-17. Available from: https://sid.ir/paper/404174/fa

    IEEE: کپی

    محمد امیدی، عزیزاله خندان میرکوهی، محسن کافی، و ذبیح اله زمانی، “بررسی تأثیر تنش شوری بر برخی از شاخص های مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی گل محمدی ژنوتیپ کاشان،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 51، no. 1 ، pp. 1–17، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/404174/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button