مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,174
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

476
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تعدادی از یونجه های چند ساله (.Medicago sativa L) بر اساس عناصر شیمیایی و ترکیبات غذایی و بررسی تنوع ژنتیکی آنها با استفاده از نشانگر (SDS-PAGE)

صفحات

 صفحه شروع 196 | صفحه پایان 120

چکیده

 تنوع ژنتیکی یکی از مهمترین شاخصها جهت انتخاب والدین در برنامه های اصلاح گیاهان می باشد. این تحقیق به منظور مطالعه تعیین کیفیت علوفه و میزان تنوع ژنتیکی موجود بین یونجه های چند ساله بر اساس نشانگر (SDS-PAGE) انجام گرفت. ترکیبهای شیمیایی مورد ارزیابی عبارت   است از: درصد ماده خشک, درصد پروتئین خام, درصد الیاف خام, درصد خاکستر و درصد عناصر کلیسم, فسفر, سدیم, پتاسیم, منیزیم, مس, منگنز, روی و آهن در برگ و ساقه 18 ژنوتیپ یونجه (Medicago sativa) مورد ارزیابی قرار گرفت و بررسی پروتئینهای ذخیره ای بذر و برگ به روش SDS-PAGE انجام شد. تجزیه واریانس بر روی ترکیبهای شیمیایی انجام گرفت و مقایسه میانگینها با استفاده از آزمون دانکن (DMRT) صورت گرفت. تجزیه خوشه ای بر اساس عناصر و ترکیبهای شیمیایی, ژنوتیپهای یونجه را در پنج دسته و بر اساس پروتئینهای ذخیره ای, آنها را به سه دسته تقسیم نمود؛ با توجه به نتایج حاصل از تجزیه خوشه ای پروتئینهای ذخیره ای در هر سه ژل, ژنوتیپهای 13, 14, 15, 16, 17 و 18 در یک گروه قرار می گیرند. لازم به ذکر است که در سه ژل نامبرده, ژنوتیپ 12 از لحاظ خصوصیات ظاهری (تعداد و شدت باندها) با بقیه ژنوتیپها اختلاف داشته است. نتایج حاصل از تجزیه به مولفه های اصلی بر اساس عناصر و ترکیبهای شیمیایی نشان داد که درصد پروتئین خام و درصد کلسیم به  ترتیب متنوع ترین هستند.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

فارغی، شراره، فرشادفر، عزت اله، و فرشادفر، محسن. (1386). ارزیابی تعدادی از یونجه های چند ساله (.Medicago sativa L) بر اساس عناصر شیمیایی و ترکیبات غذایی و بررسی تنوع ژنتیکی آنها با استفاده از نشانگر (SDS-PAGE). تحقیقات ژنتیک و اصلاح گیاهان مرتعی و جنگلی ایران، 15(3 (پیاپی 29))، 196-120. SID. https://sid.ir/paper/404798/fa

Vancouver: کپی

فارغی شراره، فرشادفر عزت اله، فرشادفر محسن. ارزیابی تعدادی از یونجه های چند ساله (.Medicago sativa L) بر اساس عناصر شیمیایی و ترکیبات غذایی و بررسی تنوع ژنتیکی آنها با استفاده از نشانگر (SDS-PAGE). تحقیقات ژنتیک و اصلاح گیاهان مرتعی و جنگلی ایران[Internet]. 1386؛15(3 (پیاپی 29)):196-120. Available from: https://sid.ir/paper/404798/fa

IEEE: کپی

شراره فارغی، عزت اله فرشادفر، و محسن فرشادفر، “ارزیابی تعدادی از یونجه های چند ساله (.Medicago sativa L) بر اساس عناصر شیمیایی و ترکیبات غذایی و بررسی تنوع ژنتیکی آنها با استفاده از نشانگر (SDS-PAGE)،” تحقیقات ژنتیک و اصلاح گیاهان مرتعی و جنگلی ایران، vol. 15، no. 3 (پیاپی 29)، pp. 196–120، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/404798/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا