مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

366
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

553
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی پاسخ گندم به سطوح مختلف کود فسفر و شوری در شرایط مزرعه ای

صفحات

 صفحه شروع 313 | صفحه پایان 318

چکیده

 پژوهش حاضر به منظور بررسی اثر مقادیر متفاوت فسفر (0, 100, 200 و 300 کیلوگرم سوپرفسفات تریپل در هکتار) بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم در شرایط متفاوت شوری (1. 88, 7. 22 و 16. 14 دسی زیمنس برمتر) به صورت یک آزمایش بصورت کرت های خردشده بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی در مرکز ملی تحقیقات شوری اجرا گردید. نتایج نشان داد که با افزایش شوری آب آبیاری همبستگی بین عملکرد گندم و فسفر کاهش یافت. الگوی پاسخ گندم به مصرف فسفر در شوری های آب آبیاری 1. 88 و 7. 22 دسی زیمنس بر متر از معادله درجه دوم تبعیت کرد, لیکن این همبستگی در شوری آب آبیاری 7. 22 دسی زیمنس بر متر از نظر آماری معنی دار نبود. در شوری آب آبیاری 16. 14 دسی زیمنس بر متر, عکس العمل دانه گندم به فسفر از الگوی خاصی تبعیت نکرد و فسفر نتوانست تاثیر معنی داری بر عملکرد دانه گندم داشته باشد. طبق نتایج این تحقیق مصرف 150 کیلوگرم کود سوپرفسفات تریپل در شوری های آب آبیاری 1. 88 و 7. 22 دسی زیمنس بر متر توصیه می شود. ضمنا نتایج این پژوهش نشان داد که با افزایش شوری نیاز گندم به کود فسفری کاهش یافت, و امکان جبران کاهش عملکرد ناشی از تنش شوری با افزایش میزان مصرف کود فسفری امکان پذیر نیست.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کریمی، مهدی، خیام باشی، بابک، چراغی، سیدعلی محمد، نیکخواه، مجید، رحیمیان، محمدحسن، پیراسته انوشه، هادی، شیران تفتی، مهدی، و سلطانی گردفرامرزی، ولی. (1399). بررسی پاسخ گندم به سطوح مختلف کود فسفر و شوری در شرایط مزرعه ای. تنش های محیطی در علوم زراعی، 13(1 )، 313-318. SID. https://sid.ir/paper/404962/fa

    Vancouver: کپی

    کریمی مهدی، خیام باشی بابک، چراغی سیدعلی محمد، نیکخواه مجید، رحیمیان محمدحسن، پیراسته انوشه هادی، شیران تفتی مهدی، سلطانی گردفرامرزی ولی. بررسی پاسخ گندم به سطوح مختلف کود فسفر و شوری در شرایط مزرعه ای. تنش های محیطی در علوم زراعی[Internet]. 1399؛13(1 ):313-318. Available from: https://sid.ir/paper/404962/fa

    IEEE: کپی

    مهدی کریمی، بابک خیام باشی، سیدعلی محمد چراغی، مجید نیکخواه، محمدحسن رحیمیان، هادی پیراسته انوشه، مهدی شیران تفتی، و ولی سلطانی گردفرامرزی، “بررسی پاسخ گندم به سطوح مختلف کود فسفر و شوری در شرایط مزرعه ای،” تنش های محیطی در علوم زراعی، vol. 13، no. 1 ، pp. 313–318، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/404962/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button