مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

316
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

543
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر پرایمینگ بذر با اسید سالیسیلیک و اسید آسکوربیک بر فعالیت آنتی اکسیدانت ها، عملکرد دانه و درصد روغن آفتابگردان (. Helianthus annuus L) در شرایط نرمال و تنش کم آبی

صفحات

 صفحه شروع 1251 | صفحه پایان 1262

چکیده

 به منظور بررسی اثرپرایمینگ بذر با سالیسیلیک اسید و اسید آسکوربیک بر فعالیت آنتی اکسیدانت ها, اجزای عملکرد دانه و روغن در آفتابگردان, آزمایشی در طی سال های زراعی 95-1394 به صورت طرح اسپیلت پلات فاکتوریل با سه تکرار انجام شد. فاکتور اول آبیاری در دو سطح (نرمال و تنش کم آبی) در کرت های اصلی و ترکیب فاکتوریل سطوح اسید آسکوربیک (شاهد, 50 و 100 ppm) و سطوح اسید سالیسیلیک (شاهد, 100 و 200 ppm) در کرت های فرعی قرار گرفت. نتایج مقایسات میانگین نشان داد تنش کم آبی مقدار فعالیت پرولین, کاتالاز, سوپراکسید دسموتاز, گلوتاتیون پراکسیداز, دی تیروزین و مالون دی آلدهید را به ترتیب 9. 75, 19. 18, 36. 83, 14. 36, 23. 97, 17. 51 و 25. 10 درصد افزایش و مقدار عملکرد دانه و درصد روغن را 26. 51 و 24. 48 درصد کاهش داد. پرایمینگ با اسید سالیسیلیک و اسید آسکوربیک هم به صورت جداگانه و هم به صورت تلفیقی بر مقدار فعالیت آنزیم های پرولین, کاتالاز, گلوتاتیون پراکسیداز و دی تیروزین در مقایسه با تیمار شاهد افزودند و از مقدار مالون دی آلدهید کاستند. در این بررسی بالاترین عملکرد دانه (2. 72 تن در هکتار) و درصد روغن (52. 09 درصد) در ترکیب سطوح 200ppm اسید سالیسیلیک و 100ppm اسید اسکوربیک دیده شد, همچنین سطح 200ppm اسید سالیسیلیک و 100ppm اسید اسکوربیک مقدار فعالیت آنزیم های پرولین, کاتالاز, سوپراکسید دسموتاز و گلوتاتیون پراکسیداز, دی تیروزین, عملکرد دانه و درصد روغن را به ترتیب 9. 21, 50. 35, 54. 25, 49. 18, 48. 24, 36. 68 و 39. 31 درصد در مقایسه با تیمار شاهد افزودند؛ بنابراین پرایمینگ بذر با اسید سالیسیلیک و اسید اسکوربیک می تواند تکنیک مناسبی جهت افزایش خصوصیات کمی و کیفی و بهبود مقاومت به تنش کم آبی در آفتابگردان باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    داوودی، شیلان، میرشکاری، بهرام، میرمحمودی، تورج، فرحوش، فرهاد، و یزدان ستا، سامان. (1398). بررسی اثر پرایمینگ بذر با اسید سالیسیلیک و اسید آسکوربیک بر فعالیت آنتی اکسیدانت ها, عملکرد دانه و درصد روغن آفتابگردان (. Helianthus annuus L) در شرایط نرمال و تنش کم آبی. تنش های محیطی در علوم زراعی، 12(4 )، 1251-1262. SID. https://sid.ir/paper/404990/fa

    Vancouver: کپی

    داوودی شیلان، میرشکاری بهرام، میرمحمودی تورج، فرحوش فرهاد، یزدان ستا سامان. بررسی اثر پرایمینگ بذر با اسید سالیسیلیک و اسید آسکوربیک بر فعالیت آنتی اکسیدانت ها, عملکرد دانه و درصد روغن آفتابگردان (. Helianthus annuus L) در شرایط نرمال و تنش کم آبی. تنش های محیطی در علوم زراعی[Internet]. 1398؛12(4 ):1251-1262. Available from: https://sid.ir/paper/404990/fa

    IEEE: کپی

    شیلان داوودی، بهرام میرشکاری، تورج میرمحمودی، فرهاد فرحوش، و سامان یزدان ستا، “بررسی اثر پرایمینگ بذر با اسید سالیسیلیک و اسید آسکوربیک بر فعالیت آنتی اکسیدانت ها, عملکرد دانه و درصد روغن آفتابگردان (. Helianthus annuus L) در شرایط نرمال و تنش کم آبی،” تنش های محیطی در علوم زراعی، vol. 12، no. 4 ، pp. 1251–1262، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/404990/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button