مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

286
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

433
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف کیفیت آب آبیاری و کود سولفات آهن بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم (. Triticum aestivum L)

صفحات

 صفحه شروع 1303 | صفحه پایان 1312

چکیده

 به منظور مطالعه تاثیر کیفیت آب آبیاری و مصرف خاکی سولفات آهن بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم (رقم بم) آزمایشی در ایستگاه تحقیقاتی مرکز ملی تحقیقات شوری اجرا شد. این تحقیق دارای سه سطح کیفیت آب آبیاری (شوری 1. 88 دسی زیمنس بر متر و نسبت جذب سدیم 5. 76, شوری 7. 22 دسی زیمنس بر متر و نسبت جذب سدیم 11. 82, و شوری 14. 16 دسی زیمنس برمتر و نسبت جذب سدیم 24. 73) به عنوان فاکتور اصلی و چهار سطح کود سولفات آهن شامل صفر, 20, 40 و 80 کیلوگرم در هکتار به عنوان فاکتور فرعی بود. آزمایش در قالب طرح آماری بلوک های کامل تصادفی به صورت اسپلیت پلات با سه تکرار اجرا شد. نتایج نشان داد که با افزایش شوری آب آبیاری از 1. 88 به 7. 22 دسی زیمنس بر متر, عملکرد دانه و کاه گندم کاهش معنی داری نداشت. علت این مشاهده افزایش وزن هزار دانه و شاخص برداشت با افزایش شوری از 1. 88 به7. 22 دسی زیمنس بر متر بود. با افزایش شوری آب آبیاری به 14. 16 دسی زیمنس بر متر عملکرد دانه و کاه حدود 50 درصد کاهش یافت. این کاهش به دلیل تاثیر منفی افزایش شوری بر طول سنبله, تعداد سنبلک بارور, تعداد دانه در سنبله و تعداد کل سنبلک ها و افزایش تعداد سنبلک عقیم با افزایش شدت تنش شوری بود. بررسی اثرات متقابل شوری و کود سولفات آهن نشان داد که بیشترین میزان عملکرد دانه در شوری های آب ابیاری 1. 88, 7. 22 و 14. 16 دسی زیمنس بر متر به ترتیب از مصرف 40, 20 و صفر کیلوگرم در هکتار کود سولفات آهن حاصل شد. بنابراین, به نظر می رسد با کاهش کیفیت آب آبیاری (افزایش شوری و نسبت جذب سدیم) مقدار آهن مورد نیاز گندم جهت حصول بیشترین عملکرد کاهش می یابد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کریمی، مهدی. (1398). تاثیر سطوح مختلف کیفیت آب آبیاری و کود سولفات آهن بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم (. Triticum aestivum L). تنش های محیطی در علوم زراعی، 12(4 )، 1303-1312. SID. https://sid.ir/paper/404991/fa

    Vancouver: کپی

    کریمی مهدی. تاثیر سطوح مختلف کیفیت آب آبیاری و کود سولفات آهن بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم (. Triticum aestivum L). تنش های محیطی در علوم زراعی[Internet]. 1398؛12(4 ):1303-1312. Available from: https://sid.ir/paper/404991/fa

    IEEE: کپی

    مهدی کریمی، “تاثیر سطوح مختلف کیفیت آب آبیاری و کود سولفات آهن بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم (. Triticum aestivum L)،” تنش های محیطی در علوم زراعی، vol. 12، no. 4 ، pp. 1303–1312، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/404991/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا