مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,711
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

545
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه پودر ماهی با کنجاله پنبه دانه در جیره های با تجزیه پذیری سریع در گاوهای شیرده هلشتاین

صفحات

 صفحه شروع 109 | صفحه پایان 158

چکیده

 به منظور مقایسه پودر ماهی با کنجاله پنبه دانه در جیره های سریع التخمیر, جیره های متعادل شده کاملاً مخلوط, (40% علوفه و 60% کنسانتره) حاوی مقادیر 0, 1.5, 3.0 و 4.5% پودر ماهی تهیه شد. در آزمایش اول تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین خام پودر ماهی, کنجاله پنبه دانه و کنسانتره های جیره های مذکور طی زمان های مختلف انکوباسیون در شکمبه (0, 4, 8, 12 و 24 ساعت), با استفاده از سه گوسفند فیستولا شده نژاد قزل تعیین گردید. تجزیه پذیری موثر ماده خشک و پروتئین خام پودر ماهی به طور معنی داری کمتر از کنجاله پنبه دانه بود (P<0.05). از نظر تجزیه پذیری موثر ماده خشک بین کنسانتره های مختلف, اختلاف معنی داری وجود نداشت ولی با افزایش سطح پودر ماهی در جیره, تجزیه پذیری موثر پروتئین خام کنسانتره ها به طور معنی داری کاهش یافت. در آزمایش دوم هشت راس گاو هلشتاین با چند شکم زایش, در قالب طرح مربع لاتین 4×4 با دو تکرار در دوره های آزمایشی 21 روزه مورد آزمایش قرار گرفت. قابلیت هضم مواد مغذی, ماده خشک مصرفی, شیر تصحیح شده بر حسب 3.2% چربی, درصد چربی, درصد لاکتوز, درصد کل مواد جامد شیر, مقدار چربی, بازده غذایی و وزن بدن تحت تاثیر نوع تیمار مصرفی قرار نگرفت. تیمارهای حاوی پودر ماهی نسبت به تیمار شاهد, تولید شیر, درصد پروتئین, مقدار پروتئین و لاکتوز شیر بیشتری داشتند (P<0.01). با افزایش سطح پودر ماهی در جیره pH ادرار به طور معنی داری کاهش پیدا کرد ولی, pH مایع شکمبه ای و pH مدفوع تحت تاثیر تیمارهای مختلف واقع نشد. نتیجه کلی نشان داد که کاربرد 1.5% الی 3% پودر ماهی بر اساس ماده خشک, بهترین اثر را بر گاوهایی دارد که حتی در اواسط دوره شیردهی خود می باشند و کمتر از 30 کیلوگرم شیر تولید می کنند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حاج حیدری، صفرعلی، قربانی، غلامرضا، و علیخانی، مسعود. (1384). مقایسه پودر ماهی با کنجاله پنبه دانه در جیره های با تجزیه پذیری سریع در گاوهای شیرده هلشتاین. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 9(2)، 109-158. SID. https://sid.ir/paper/406191/fa

    Vancouver: کپی

    حاج حیدری صفرعلی، قربانی غلامرضا، علیخانی مسعود. مقایسه پودر ماهی با کنجاله پنبه دانه در جیره های با تجزیه پذیری سریع در گاوهای شیرده هلشتاین. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1384؛9(2):109-158. Available from: https://sid.ir/paper/406191/fa

    IEEE: کپی

    صفرعلی حاج حیدری، غلامرضا قربانی، و مسعود علیخانی، “مقایسه پودر ماهی با کنجاله پنبه دانه در جیره های با تجزیه پذیری سریع در گاوهای شیرده هلشتاین،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 9، no. 2، pp. 109–158، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/406191/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا