مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

390
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

490
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیراسید اسکوربیک و سالیسیلات بر تولید و ترکیب شیر، فراسنجه های خونی و پاسخ های التهابی متعاقب واکسیناسیون با واکسن تب برفکی در گاوهای شیری

صفحات

 صفحه شروع 102 | صفحه پایان 110

چکیده

 گاوهای شیری طی دوره ی انتقال به طور معمول تحت تنش های مختلف مربوط به زایمان, شیردهی و تنش های اکسیداتیو قرار می گیرند. کنترل تنش های مختلف طی این دوره و همچنین تنش های مرتبط با درمان و واکسیناسیون می تواند کمک شایانی به بهبود سلامت و تداوم شیردهی نماید. هدف این پژوهش, مطالعه ی اثر تغذیه اسکوربیک اسید و سالیسیلات طی دوره ی انتقال بر سلامت و تولید حیوان و همچنین تخفیف پاسخ های التهابی ناشی از واکسیناسیون تب برفکی به عنوان یک عامل تنش زا بود. تعداد 44 راس گاو شیری تازه زا به طورتصادفی به چهار گروه (11=n) آزمایشی تقسیم و با جیره ی پایه (شاهد), و یا جیره های مکمل سازی شده با اسکوربیک اسید (30 گرم در روز), سالیسیلیک اسید (10 گرم در روز) و اسکوربیک اسید + سالیسیلات (به ترتیب 30 و 10 گرم در روز) به ازای هر راس دام به مدت30 روز تغذیه شدند. نتایج نشان داد تغذیه سالیسیلات موجب افزایش تولید شیر شد (05/0>P). مکمل سازی اسکوربیک اسید باعث افزایش درصد چربی شیر شد (05/0>P), اما بر تولید شیر اثر نداشت. بیشترین غلظت گلوکز در سرم گاوهای تغذیه شده با آسکوربیک اسید و کمترین مقدار نیتروژن اوره ای سرم در گاوهای تغذیه شده با آسکوربیک اسید + سالیسیلات مشاهده شد (05/0>P). تغذیه ی سالیسیلات, آسکوربات و یا ترکیب سالیسیلات و آسکوربات موجب کاهش غلظت هاپتوگلوبین و سرم آمیلوئید A در گاوهای واکسینه شده علیه تب برفکی شد, در حالی که TNFα تنها در گاوهای گروه سالیسیلات و سالیسلات + آسکوربات نسبت به گروه شاهد کاهش یافت (05/0>P). به طور کلی می توان نتیجه گیری کرد که مکمل سازی جیره با آسکوربیک اسید و سالیسیلات موجب بهبود سلامت, تولید و کاهش واکنش های التهابی ناشی از واکسیناسیون در گاوهای تازه زا می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دهقانی سانیج، مهدی، نوروزیان، محمدعلی، افضل زاده، احمد، و اسدی الموتی، علی. (1400). تاثیراسید اسکوربیک و سالیسیلات بر تولید و ترکیب شیر, فراسنجه های خونی و پاسخ های التهابی متعاقب واکسیناسیون با واکسن تب برفکی در گاوهای شیری. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، 34(1 (پیاپی 130) )، 102-110. SID. https://sid.ir/paper/406466/fa

    Vancouver: کپی

    دهقانی سانیج مهدی، نوروزیان محمدعلی، افضل زاده احمد، اسدی الموتی علی. تاثیراسید اسکوربیک و سالیسیلات بر تولید و ترکیب شیر, فراسنجه های خونی و پاسخ های التهابی متعاقب واکسیناسیون با واکسن تب برفکی در گاوهای شیری. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1400؛34(1 (پیاپی 130) ):102-110. Available from: https://sid.ir/paper/406466/fa

    IEEE: کپی

    مهدی دهقانی سانیج، محمدعلی نوروزیان، احمد افضل زاده، و علی اسدی الموتی، “تاثیراسید اسکوربیک و سالیسیلات بر تولید و ترکیب شیر, فراسنجه های خونی و پاسخ های التهابی متعاقب واکسیناسیون با واکسن تب برفکی در گاوهای شیری،” تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، vol. 34، no. 1 (پیاپی 130) ، pp. 102–110، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/406466/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا