مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

344
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

478
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی امکان افزایش کیفیت سیب زمینی (Solanum tuberosum L. ) با محلول پاشی نانواکسید آهن

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 59

چکیده

 قلیایی بودن خاک یکی از مشکلات اساسی در برخی خاک های ایران است که موجب کاهش حلالیت و کاهش جذب عناصر غذایی ضروری از جمله عنصر آهن برای گیاه می شود. کمبود آهن در گیاه موجب کاهش فتوسنتز و کاهش تولید می شود. این آزمایش به صورت فاکتوریل, در قالب طرح آماری بلوک های کامل تصادفی و در 3 تکرار انجام شد. فاکتور اول شامل کود نانواکسید آهن در شش سطح 0, 5/0, 1, 5/1 و 2 گرم در لیتر و اکسید آهن معمولی به میزان 2 گرم در لیتر و فاکتور دوم شامل سه مرحله محلول پاشی (زمان رشد رویشی, شروع غده بندی و پرشدن غده) می باشد. نتایج نشان داد که کاربرد نانواکسید آهن به میزان 2 گرم در لیتر نسبت به تیمار شاهد بدون آهن مقدار لیزین غده را به میزان 55 درصد, مقدار متیونین غده را 45 درصد, مقدار کلسیم غده را 18 درصد و عملکرد غده را 7 درصد افزایش داد, در حالی که مقدار فسفر غده با کاربرد 2 گرم در لیتر نانواکسید آهن به میزان 34 درصد کاهش یافت. محلول پاشی نانو اکسید آهن در زمان پر شدن غده و شروع غده بندی نیز نسبت به زمان رشد رویشی مقادیر متیونین, پتاسیم و عملکرد غده را به طور معنی دار افزایش دادند و بالاترین درصد متیونین غده با 34/0 درصد, بیشترین مقدار پتاسیم غده با 2/2 صدم درصد و بیشترین عملکرد غده با 40 تن در هکتار در اثر محلول پاشی در زمان پرشدن غده حاصل گردید. درصد پروتئین, نشاسته و آهن غده با افزایش غلظت محلول پاشی نانواکسید آهن تا غلظت های 5/1 و 2 گرم در لیتر, افزایش یافت و در تمام سطوح نانواکسیدآهن, محلول پاشی کود نیز در زمان پرشدن غده مقدار پروتئین, نشاسته و آهن غده را افزایش داد. با توجه به نتایج چون در اکثر صفات مورد مطالعه بین غلظت های 1, 5/1 و 2 گرم در لیتر نانواکسید آهن تفاوت معنی دار مشاهده نمی شود, بنابراین محلول پاشی نانواکسید آهن با غلظت 1 گرم در لیتر در مرحله پرشدن غده که به لحاظ اقتصادی نیز به صرفه تر است توصیه می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    برقی، علی، و قلی پوری، عبدالقیوم. (1399). بررسی امکان افزایش کیفیت سیب زمینی (Solanum tuberosum L. ) با محلول پاشی نانواکسید آهن. فیزیولوژی گیاهان زراعی، 12(1 (پیاپی 45) )، 45-59. SID. https://sid.ir/paper/406707/fa

    Vancouver: کپی

    برقی علی، قلی پوری عبدالقیوم. بررسی امکان افزایش کیفیت سیب زمینی (Solanum tuberosum L. ) با محلول پاشی نانواکسید آهن. فیزیولوژی گیاهان زراعی[Internet]. 1399؛12(1 (پیاپی 45) ):45-59. Available from: https://sid.ir/paper/406707/fa

    IEEE: کپی

    علی برقی، و عبدالقیوم قلی پوری، “بررسی امکان افزایش کیفیت سیب زمینی (Solanum tuberosum L. ) با محلول پاشی نانواکسید آهن،” فیزیولوژی گیاهان زراعی، vol. 12، no. 1 (پیاپی 45) ، pp. 45–59، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/406707/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا