مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

326
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

532
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی هتروزیس و روابط ژنتیکی برخی ویژگی های کیفی میوه در پنج رگه مختلف گوجه فرنگی

صفحات

 صفحه شروع 411 | صفحه پایان 422

چکیده

 به منظور بررسی میزان هتروزیس و روابط ژنتیکی رگه های مختلف گوجه فرنگی در برخی از ویژگی های کیفی میوه, پنج رگه متفاوت گوجه فرنگی در یک تلاقی دای آلل کامل مورد ارزیابی قرار گرفت. تجزیه واریانس داده ها اختلاف معنی داری را در بین نژادگان ها در سطح احتمال 1% برای ویژگی های ماده های جامد محلول, اسیدیته کل, شاخص رسیدگی, ظرفیت آنتی اکسیدانی, اسکوربیک اسید, فلاونوییدها و فنول کل نشان داد. بیشترین میزان هتروزیس براساس والد برتر برای ویژگی های فنول کل و فلاونویید کل مشاهده شد. نتیجه های تجزیه و تحلیل هیمن نشان داد که اثرهای افزایشی و غیر افزایشی در کنترل ویژگی های مورد مطالعه نقش داشتند. تجزیه ژنتیکی به روش هیمن نشان داد که به غیر از ویژگی فنول کل, دیگر ویژگی ها زیر کنترل اثرهای غالبیت ژن ها قرار داشتند و وراثت پذیری خصوصی پایین مبین سهم بیشتر اثر غیرافزایشی ژن ها در کنترل آن ها بود. بنابراین, با توجه به وراثت پذیری پایین و بالا نبودن پتانسیل انتخاب می توان از روش های دورگه گیری و پدیده هتروزیس در نسل اول برای بهبود این ویژگی ها بهره مند شد. در مقابل, وراثت پذیری خصوصی بالای فنول کل نشان دهنده نقش اثر افزایشی ژن ها در کنترل آن بود. از این رو برای فنول کل می توان با انتخاب نژادگان های برتر برای این ویژگی, به به نژادی جمعیت پرداخت. در جمع, می توان از روش های دورگه گیری برای بهبود ویژگی های کیفی میوه در گوجه فرنگی استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رهایی، جمیله، حسن پوراصیل، معظم، و سمیع زاده لاهیجی، حبیب اله. (1398). بررسی هتروزیس و روابط ژنتیکی برخی ویژگی های کیفی میوه در پنج رگه مختلف گوجه فرنگی. مجله علوم و فنون باغبانی ایران، 20(4 )، 411-422. SID. https://sid.ir/paper/407136/fa

    Vancouver: کپی

    رهایی جمیله، حسن پوراصیل معظم، سمیع زاده لاهیجی حبیب اله. بررسی هتروزیس و روابط ژنتیکی برخی ویژگی های کیفی میوه در پنج رگه مختلف گوجه فرنگی. مجله علوم و فنون باغبانی ایران[Internet]. 1398؛20(4 ):411-422. Available from: https://sid.ir/paper/407136/fa

    IEEE: کپی

    جمیله رهایی، معظم حسن پوراصیل، و حبیب اله سمیع زاده لاهیجی، “بررسی هتروزیس و روابط ژنتیکی برخی ویژگی های کیفی میوه در پنج رگه مختلف گوجه فرنگی،” مجله علوم و فنون باغبانی ایران، vol. 20، no. 4 ، pp. 411–422، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/407136/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button