مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

331
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

470
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر اسید هیومیک روی برخی ویژگی های فیزیکی و شیمیایی انار رقم اردستانی

صفحات

 صفحه شروع 69 | صفحه پایان 81

چکیده

 به منظور بررسی تأثیر محلول پاشی اسید هیومیک بر عملکرد و ویژگی های کیفی میوه انار, آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار در شهرستان مه ولات در طی سال های 1393 و 1394 انجام پذیرفت. محلول پاشی اسید هیومیک با چهار غلظت (صفر (تیمار شاهد), 1000, 2000 و 3000 میلی گرم در لیتر) در دو مرحله تمام گل و یک ماه بعد از تمام گل انجام پذیرفت. نتایج به دست آمده نشان داد که محلول پاشی اسید هیومیک اثر معنی داری بر عملکرد, تعداد میوه در درخت, میانگین وزن و اندازه میوه داشت. بیش ترین عملکرد و تعداد میوه در درخت با غلظت 3000 میلی گرم در لیتر اسید هیومیک به دست آمد, درحالی که بیش ترین وزن و اندازه میوه با غلظت 2000 میلی گرم در لیتر حاصل شد. علاوه بر این, محلول پاشی اسید هیومیک منجر به افزایش مواد جامد محلول, pH, آنتوسیانین کل و کربوهیدرات کل و کاهش اسید قابل تیتر نسبت به تیمار شاهد گردید. محلول پاشی اسید هیومیک تأثیری بر ظرفیت آنتی اکسیدانی و فنل کل عصاره میوه نداشت. کاربرد اسید هیومیک سبب افزایش غلظت عناصر نیتروژن, پتاسیم و روی و کاهش غلظت فسفر در برگ شد, درحالی که تأثیری بر غلظت عناصر کلسیم و آهن در برگ نداشت. به طورکلی نتایج به دست آمده نشان داد که محلول پاشی اسید هیومیک منجر به افزایش عملکرد از طریق افزایش در تعداد میوه, اندازه و وزن میوه شده و هم چنین سبب بهبود شاخص های کیفی میوه انار شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    داور پناه، سهراب، تهرانی فر، علی، داوری نژاد، غلامحسین، آبادیا، خاویر، و خراسانی، رضا. (1397). اثر اسید هیومیک روی برخی ویژگی های فیزیکی و شیمیایی انار رقم اردستانی. فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی)، 18(1 )، 69-81. SID. https://sid.ir/paper/407186/fa

    Vancouver: کپی

    داور پناه سهراب، تهرانی فر علی، داوری نژاد غلامحسین، آبادیا خاویر، خراسانی رضا. اثر اسید هیومیک روی برخی ویژگی های فیزیکی و شیمیایی انار رقم اردستانی. فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی)[Internet]. 1397؛18(1 ):69-81. Available from: https://sid.ir/paper/407186/fa

    IEEE: کپی

    سهراب داور پناه، علی تهرانی فر، غلامحسین داوری نژاد، خاویر آبادیا، و رضا خراسانی، “اثر اسید هیومیک روی برخی ویژگی های فیزیکی و شیمیایی انار رقم اردستانی،” فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی)، vol. 18، no. 1 ، pp. 69–81، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/407186/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button