مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

355
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

172
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

طراحی و ساخت حسگر رنگ سنجی جدید برپایه هماتوکسیلین به منظور شناسایی تازگی میگو در طی مدت نگهداری

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 59

چکیده

میگو یکی از غذاهای دریایی است که نقش زیادی در سلامتی انسان ایفا می کند. میگو به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب غیراشباع خیلی زود فاسد می شود. این در حالی است که با تشخیص به موقع و زودهنگام آن می توان از زیان های اقتصادی جلوگیری کرد. برای این امر, روش های مختلفی جهت تشخیص تازگی میگو استفاده می شود که معمول ترین آن ها بررسی حسی و ظاهری میگو, آزمایش های شیمیایی و میکروبی می باشند. در این پژوهش یک نشانگر رنگی با استفاده از فیلم زیست تخریب پذیر پلی وینیل الکل/ کیتوسان و بر مبنای تغییرات رنگ هماتوکسیلین در برابر pH طراحی شد. تغییرات pH, میزان بازهای نیتروژنی فرار و عوامل رنگ سنجی نمونه های میگو در اثر تماس با این نشانگر رنگی موردبررسی قرار گرفت. نشانگر رنگی پیشنهادشده در پاسخ به pH دامنه رنگ متنوعی از زرد روشن تا بنفش تیره را در محیط اسیدی ملایم تا بازی قوی از خود نشان می دهد. عملکرد فیلم نشانگر پیشنهادی در تشخیص تازگی میگو به روش تماسی و غیر تماسی تأیید کرد که الزاماً نیازی نیست تا نشانگر در تماس مستقیم با میگو باشد و قابلیت آن را دارد که حتی در مجاورت میگو عکس العمل خود را نسبت به تازگی میگو نشان دهد. علاوه بر آن, همبستگی قوی بین مقدار کل بازهای نیتروژنی فرار ناشی از فساد میگو و مشخصه های رنگی نشانگر وجود دارد. درمجموع, می توان بیان داشت که نشانگر حساسیت بسیار خوبی نسبت به تغییرات pH دارد و فاسدشدن میگو را با توجه به تغییر رنگ نشان می دهد. بنابراین می توان به راحتی آن را در بسته بندی های هوشمند به کار برد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مزیدی، سمیرا، نصیری زاده، نوید، میرجلیلی، محمد، روحانی مقدم، مسعود، و شیرغلامی، محمدعلی. (1399). طراحی و ساخت حسگر رنگ سنجی جدید برپایه هماتوکسیلین به منظور شناسایی تازگی میگو در طی مدت نگهداری. بهداشت مواد غذایی، 10(4 (پیاپی 40) )، 45-59. SID. https://sid.ir/paper/407191/fa

    Vancouver: کپی

    مزیدی سمیرا، نصیری زاده نوید، میرجلیلی محمد، روحانی مقدم مسعود، شیرغلامی محمدعلی. طراحی و ساخت حسگر رنگ سنجی جدید برپایه هماتوکسیلین به منظور شناسایی تازگی میگو در طی مدت نگهداری. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1399؛10(4 (پیاپی 40) ):45-59. Available from: https://sid.ir/paper/407191/fa

    IEEE: کپی

    سمیرا مزیدی، نوید نصیری زاده، محمد میرجلیلی، مسعود روحانی مقدم، و محمدعلی شیرغلامی، “طراحی و ساخت حسگر رنگ سنجی جدید برپایه هماتوکسیلین به منظور شناسایی تازگی میگو در طی مدت نگهداری،” بهداشت مواد غذایی، vol. 10، no. 4 (پیاپی 40) ، pp. 45–59، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/407191/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button