مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

315
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

560
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی متابولیت های آبشش تاس ماهی ایرانی انگشت قدAcipenser persicus Borodin, 1897 در سطوح مختلف شوری آب با استفاده از روش HNMR

صفحات

 صفحه شروع 101 | صفحه پایان 116

چکیده

 در تحقیق حاضر 180 قطعه تاس ماهی ایرانی در وزن رهاسازی با میانگین وزن کل 06/0± 8/1 گرم در دو دوره 96 ساعته و 10 روزه در معرض سه شوری متفاوت صفر (آب شیرین), 6 و 12 قسمت در هزار قرار گرفتند تا متابولیت های آبشش این ماهیان با روش متابولومیکس بر پایه H-NMR سنجیده شود. نتایج نشان داد که تغییرات شوری سبب تغییر در متابولیت های دخیل در تنظیم اسمزی مثل بتائین, متیونین و ترئونین شده است. تغییرات شوری همچنین سبب ایجاد تغییرات در متابولیت های مهم در متابولیسم انرژی مانند آلانین, DMA و گلوتامین گردید. پس از بررسی متابولیت ها مشخص گردید که آلانین, بتائین, سرین, گلوتامین, ترئونین, دی متیل آمین, اسید فوماریک, متیونین, تیروزین, لوسین, استون, ایزولوسین, سرین و اسید فرمیک بین تیمارهای آب شیرین و آب 12 قسمت در هزار تفاوت معنی دار داشت. متابولیت های آلانین, بتائین, گلوتامین, ترئونین, دی متیل آمین, اسید فوماریک, متیونین, اسید استیک و کولین بین تیمارهای آب شیرین و 6 قسمت در هزار تفاوت معنی دار داشت و متابولیت های اسید لاکتیک, اسید فرمیک و سرین بین تیمارهای 6 و 12 قسمت در هزار تفاوت معنی دار نشان داد (05/0>P). نیاز به تهیه انرژی و ایمنی بدن در شرایط افزایش شوری, سبب شد که اسیدهای آمینه شاخه دار, لاکتات و آلانین در آب با شوری 12 قسمت در هزار نسبت به آب شیرین افزایش معنی دار داشته باشند (05/0>P). متیونین و تائورین که عامل مقابله با استرس شوری هستند و همچنین متابولیت گلوتامین و اسید فوماریک که عامل مقابله با استرس اکسیژنی هستند نیز افزایش معنی دار بین آب شیرین و شوری 12 قسمت در هزار داشتند (05/0>P). متابولیت بتائین که عامل تنظیم اسمزی در شرایط شوری و جلوگیری از کاهش آب درون سلولی می باشد کاهش معنی دار بین تیمار آب شیرین و آب با شوری 12 قسمت در هزار داشت (05/0>P). نتایج تحقیق حاضر نشان می دهد که متابولیت های اسید فوماریک, متیونین و اسیدهای آمینه شاخه دار از مهم ترین بیومارکرهای مقاومت به شوری در بچه تاس ماهی ایرانی می باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رحیمی، خسرو، و سوری نژاد، ایمان. (1398). بررسی متابولیت های آبشش تاس ماهی ایرانی انگشت قدAcipenser persicus Borodin, 1897 در سطوح مختلف شوری آب با استفاده از روش HNMR. پژوهش های ماهی شناسی کاربردی، 7(1 )، 101-116. SID. https://sid.ir/paper/407216/fa

    Vancouver: کپی

    رحیمی خسرو، سوری نژاد ایمان. بررسی متابولیت های آبشش تاس ماهی ایرانی انگشت قدAcipenser persicus Borodin, 1897 در سطوح مختلف شوری آب با استفاده از روش HNMR. پژوهش های ماهی شناسی کاربردی[Internet]. 1398؛7(1 ):101-116. Available from: https://sid.ir/paper/407216/fa

    IEEE: کپی

    خسرو رحیمی، و ایمان سوری نژاد، “بررسی متابولیت های آبشش تاس ماهی ایرانی انگشت قدAcipenser persicus Borodin, 1897 در سطوح مختلف شوری آب با استفاده از روش HNMR،” پژوهش های ماهی شناسی کاربردی، vol. 7، no. 1 ، pp. 101–116، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/407216/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button