مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

265
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

460
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تغییرات کیفی میگوی سرتیز (Metapenaeus affinis) طی نگهداری با تاخیر در یخ

صفحات

 صفحه شروع 167 | صفحه پایان 177

چکیده

 در مطالعه حاضر تاثیر تاخیر در یخ گذاری بر کیفیت و مدت ماندگاری میگوی سرتیز (Metapenaeus affinis) طی یک دوره 18 روزه نگهداری در یخ مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور میگوهای تازه صید شده در سه تیمار تقسیم بندی گردید. گروه اول بلافاصله در یخ قرار داده شد در حالی که گروه های دوم و سوم به ترتیب یک ساعت و دو ساعت پس از صید با یخ مخلوط شده و پوشانده شدند و مدت زمان ماندگاری با بررسی شاخص های میکروبی (شمارش کلی باکتری های مزوفیل و سرمادوست), فاکتورهای شیمیایی (pH, TVB-N و TBARS) و ارزیابی حسی تعیین گردید. ارزیابی میکروبی نشان داد, کمترین رشد باکتریایی در اولین گروه از میگوها که بلافاصله پس از صید در یخ نگهداری شدند, رخ داده است (p<0. 05). در میان شاخص های شیمیایی, بیش ترین میزان افزایش pH, TVB-N و TBARS در میگوهای یخ گذاری شده با دو ساعت تاخیر مشاهده گردید. نتایج ارزیابی حسی نشان داد, مدت ماندگاری میگوهای گروه اول که به طور مداوم در یخ نگهداری شدند, دوازده روز بود در حالی که در مورد گروه های دوم و سوم که با یک ساعت و دو ساعت تاخیر پس از صید در یخ نگهداری شدند, به ترتیب به 10 و 8 روز کاهش یافت. در اکثر روزهای این مطالعه همبستگی بالایی میان شاخص های حسی, میکروبی و شیمیایی وجود داشت. بررسی شاخص های حسی, میکروبی و شیمیایی تیمارهای مورد بررسی نشان داد, هر یک ساعت تاخیر در یخ گذاری منجر به کاهش دو روزه زمان ماندگاری میگو در مقایسه با نمونه های با یخ گذاری بلافاصله شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میربلوک، بهمن، قاسم زاده، جواد، و شریفیان، سلیم. (1399). تغییرات کیفی میگوی سرتیز (Metapenaeus affinis) طی نگهداری با تاخیر در یخ. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 29(3 )، 167-177. SID. https://sid.ir/paper/407247/fa

    Vancouver: کپی

    میربلوک بهمن، قاسم زاده جواد، شریفیان سلیم. تغییرات کیفی میگوی سرتیز (Metapenaeus affinis) طی نگهداری با تاخیر در یخ. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1399؛29(3 ):167-177. Available from: https://sid.ir/paper/407247/fa

    IEEE: کپی

    بهمن میربلوک، جواد قاسم زاده، و سلیم شریفیان، “تغییرات کیفی میگوی سرتیز (Metapenaeus affinis) طی نگهداری با تاخیر در یخ،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 29، no. 3 ، pp. 167–177، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/407247/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا