Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

377
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

487
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر کود زیستی بر ویژگی های کمی چای ترش (Hibiscus sabdariffa L. ) تحت سطوح مختلف کود شیمیایی

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 46

چکیده

 چای ترش (Hibiscus sabdariffa L. ) گیاهی دارویی و معطر نیمه گرمسیری از خانواده ختمی است که از کاسبرگ آن به دلیل خواص دارویی و خوراکی استفاده می شود. به منظور ارزیابی اثر کود زیستی بر ویژگی های کمّی چای ترش تحت سطوح مختلف کود شیمیایی, آزمایشی در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه زابل در دو سال زراعی 1392 و 1393 اجرا شد. آزمایش به صورت کرت های یک بار خردشده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار پیاده شد. عامل اصلی کاربرد کودهای شیمیایی فسفر, نیتروژن و NPK و عامل فرعی شامل تلقیح با کودهای زیستی نیتروکسین, سوپرنیتروپلاس, سوپربیوفسفات, میکوریزا و عدم استفاده از کود زیستی بودند. اثر اصلی کود شیمیایی, زیستی و برهمکنش آنها بر کلیه صفات مورد بررسی در سطح احتمال یک درصد معنا دار بود. تعداد غوزه در بوته مهم ترین جزء تعیین کننده عملکرد کاسبرگ بود. برای کلیه صفات مورد مطالعه بیشترین مقادیر در تیمار کود شیمیایی NPK توأم با کود زیستی نیتروکسین به دست آمد. بنابراین با توجه به ضرورت تولید گیاهان دارویی در نظام های زراعی, استفاده از کودهای شیمیایی NPK به همراه کود زیستی نیتروکسین جهت بهبود رشد گیاهان و افزایش عملکرد کاسبرگ در چای ترش توصیه می گردد

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدپوروشوایی، رقیه، قنبری، احمد، و فاخری، براتعلی. (1398). اثر کود زیستی بر ویژگی های کمی چای ترش (Hibiscus sabdariffa L. ) تحت سطوح مختلف کود شیمیایی. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 50(1 )، 31-46. SID. https://sid.ir/paper/407283/fa

    Vancouver: کپی

    محمدپوروشوایی رقیه، قنبری احمد، فاخری براتعلی. اثر کود زیستی بر ویژگی های کمی چای ترش (Hibiscus sabdariffa L. ) تحت سطوح مختلف کود شیمیایی. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1398؛50(1 ):31-46. Available from: https://sid.ir/paper/407283/fa

    IEEE: کپی

    رقیه محمدپوروشوایی، احمد قنبری، و براتعلی فاخری، “اثر کود زیستی بر ویژگی های کمی چای ترش (Hibiscus sabdariffa L. ) تحت سطوح مختلف کود شیمیایی،” مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 50، no. 1 ، pp. 31–46، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/407283/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا