مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

298
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

531
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه فعالیت آنتی اکسیدانی و بتا کاروتن استخراج شده از سه گونه جلبک های بومی دریای عمان (Ulva lactuca، Sargassum ilicifolium و Nizimuddinia zanardini)

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 63

چکیده

 در این مطالعه خواص فارماکولوژیک سه گونه از ماکروجلبک های بومی سواحل چابهار (دریای عمان) شامل: Ulva lactuca, Sargassum ilicifolium و Nizimuddinia zanardini بررسی شد. عصاره متانولی از سه گونه جلبکی سبز, قرمز و قهوه ای تهیه گردید. اندازه گیری میزان بتا-کاروتن, فنلی کل و قدرت مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH بر اساس روش های معمول آزمایشگاهی انجام شد. بر اساس نتایج بدست آمده خواص آنتی اکسیدانی متفاوتی بین جلبک ها مشاهده شد. این نتایج احتمالاً متناسب با محتوای ترکیبات آنتی اکسیدانی جلبک ها بود. مقدار شاخص های مذکور در U. lactuca, S. ilicifolium و N. zanardini بترتیب برای بتاکاروتن 56/0, 048/0 و 041/0 میلی گرم در 100 گرم وزن خشک, فنول کل 206/0, 396/0 و 133/0 میلی گرم اسید گالیک بر گرم وزن خشک و قدرت مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH 7/45-4/60, 6/51-8/61 و 6/9-28 درصد اندازه گیری شد. بر این اساس بیشترین مقدار بتا کاروتن در عصاره U. lactuca و بیشترین مقدار فنل و قدرت مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH در عصاره S. ilicifolium ثبت شد (05/0p<). در مجموع نتایج این تحقیق نشان داد هر سه جلبک از قابلیت بالایی برای استفاده به عنوان یک ماده اولیه در صنایع غذایی و دارویی برخوردار هستند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سارانی یازتپه، عیدمحمد، حسینی طباطبایی، سیدمحمدرضا، و آبکنار، علی مهدی. (1399). مقایسه فعالیت آنتی اکسیدانی و بتا کاروتن استخراج شده از سه گونه جلبک های بومی دریای عمان (Ulva lactuca, Sargassum ilicifolium و Nizimuddinia zanardini). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 29(6 )، 53-63. SID. https://sid.ir/paper/407607/fa

    Vancouver: کپی

    سارانی یازتپه عیدمحمد، حسینی طباطبایی سیدمحمدرضا، آبکنار علی مهدی. مقایسه فعالیت آنتی اکسیدانی و بتا کاروتن استخراج شده از سه گونه جلبک های بومی دریای عمان (Ulva lactuca, Sargassum ilicifolium و Nizimuddinia zanardini). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1399؛29(6 ):53-63. Available from: https://sid.ir/paper/407607/fa

    IEEE: کپی

    عیدمحمد سارانی یازتپه، سیدمحمدرضا حسینی طباطبایی، و علی مهدی آبکنار، “مقایسه فعالیت آنتی اکسیدانی و بتا کاروتن استخراج شده از سه گونه جلبک های بومی دریای عمان (Ulva lactuca, Sargassum ilicifolium و Nizimuddinia zanardini)،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 29، no. 6 ، pp. 53–63، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/407607/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button