مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

382
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

527
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر مثبت سلنیوم بر کاهش تجمع نیترات در اسفناج (Spinacia oleracea L. ) و کاهو (Lactuca sativa L. )

صفحات

 صفحه شروع 321 | صفحه پایان 334

چکیده

 غلظت زیاد نیترات مخصوصاً در سبزیجات برگی, تهدید بزرگی برای سلامت انسان محسوب می شود. سلنیوم با تأثیر بر رشد و نمو گیاهان و به خاطر حضور در سیستم های آنتی اکسیدانی, یک عنصر اساسی برای سلامتی انسان است. با این حال تاثیر سلنیوم بر تجمع نیترات در سبزیجات هنوز مشخص نیست. به منظور ارزیابی تأثیر غلظت های مختلف سلنیوم بر عملکرد, ظرفیت فتوسنتزی, فعالیت آنزیم های آسیمیلاسیون نیتروژن و تجمع نیترات در کاهو (Lactuca sativa L. ) رقم گریت لیک و اسفناج (Spinacia oleracea L. ) رقم سیریوس, آزمایشی با شش سطح سلنیوم (0, 1/0, 5/0, 5, 10 و 50 میکرومول بر لیتر از منبع سلنات سدیم) در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار در شرایط هیدروپونیک انجام شد. نتایج نشان داد که کاربرد سلنیوم باعث کاهش غلظت نیترات در هر دو گیاه شد و میزان این کاهش وابسته به غلظت بود. کمترین غلظت نیترات در تیمار 5 میکرومول بر لیتر مشاهده شد. کاربرد سلنیوم از طریق افزایش هدایت روزنه ای و میزان کلروفیل باعث افزایش ظرفیت فتوسنتزی گیاه شد. غلظت های کم سلنیوم (کمتر از 5 میکرومول بر لیتر), علاوه بر افزایش فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز با افزایش فعالیت آنزیم های نیترات ریداکتاز, نیتریت ریداکتاز و گلوتامین سنتتاز باعث تحریک آسیمیلاسیون نیترات شد. به طور کلی, نتایج نشان داد که کاربرد سلنیوم تاثیر مثبتی بر کاهش تجمع نیترات در هر دو گیاه از طریق افزایش فعالیت آنزیم-های دخیل در متابولیسم نیترات داشت. پیشنهاد می شود که غلظت 5 میکرومول بر لیتر سلنیوم می تواند برای کاهش غلظت نیترات و افزایش عملکرد کاهو و اسفناج در کشت هیدروپونیک استفاده شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جلالی، محبوبه، و صالحی چگنی، نگین. (1399). تأثیر مثبت سلنیوم بر کاهش تجمع نیترات در اسفناج (Spinacia oleracea L. ) و کاهو (Lactuca sativa L. ). علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 34(2 )، 321-334. SID. https://sid.ir/paper/407734/fa

    Vancouver: کپی

    جلالی محبوبه، صالحی چگنی نگین. تأثیر مثبت سلنیوم بر کاهش تجمع نیترات در اسفناج (Spinacia oleracea L. ) و کاهو (Lactuca sativa L. ). علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1399؛34(2 ):321-334. Available from: https://sid.ir/paper/407734/fa

    IEEE: کپی

    محبوبه جلالی، و نگین صالحی چگنی، “تأثیر مثبت سلنیوم بر کاهش تجمع نیترات در اسفناج (Spinacia oleracea L. ) و کاهو (Lactuca sativa L. )،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 34، no. 2 ، pp. 321–334، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/407734/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button