Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

339
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

477
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر کم آبیاری و رقم بر عملکرد و اجزای عملکرد سویا ( Glycine max L. ) در استان هرات-افغانستان

صفحات

 صفحه شروع 511 | صفحه پایان 521

چکیده

 به منظور مطالعه اثر کم آبیاری و رقم بر عملکرد و اجزای عملکرد سویا آزمایشی مزرعه ای در مرکز تحقیقات کشاورزی اردوخان استان هرات افغانستان (طول جغرافیایی "49 '11 ° 62 و عرض جغرافیایی "35 '20 ° 34) در سال زراعی 97-1396 اجرا شد. آزمایش به صورت کرت های خرد شده (اسپلیت پلات) در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در 3 تکرار انجام شد. کم آبیاری در سه سطح شامل (70 (بدون تنش), 90 (تنش ملایم) و 110 (تنش شدید) میلی متر تبخیر از تشتک کلاس A ) به عنوان عامل اصلی و رقم در چهار سطح شامل (گلوی, استاین, هانگ و ال دی04) به عنوان عامل فرعی در نظر گرفته شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که کم آبیاری تاثیر معنی داری بر تعداد غلاف در گیاه, تعداد دانه در غلاف, وزن 100 دانه, عملکرد بیولوژیک, عملکرد دانه و شاخص برداشت داشت. اثر رقم بر تمام صفات و اثر متقابل دو عامل تنها بر وزن 100 دانه معنی دار بود. نتایج نشان داد که کم آبیاری در 110 میلی متر تبخیر (تنش شدید) سبب کاهش معنی دار صفات شد. کمترین تعداد غلاف در گیاه (8/109 غلاف), تعداد دانه در غلاف (4/2 دانه), وزن 100 دانه (27/15 گرم), عملکرد بیولوژیک (7363 کیلوگرم در هکتار), عملکرد دانه (2899 کیلوگرم در هکتار) و شاخص برداشت (5/35%) در 110 میلی متر تبخیر به دست آمد. میانگین صفات در 70 (بدون تنش) و 90 میلی متر تبخیر (تنش ملایم) فاقد تفاوت معنی دار بود. رقم ال دی04 به دلیل داشتن حد مطلوبی از اجزای عملکرد, دارای بیشترین عملکرد دانه (3793 کیلوگرم در هکتار) بود. ضرایب همبستگی ساده صفات نشان داد که عملکرد دانه دارای همبستگی مثبت و معنی دار با عملکرد بیولوژیک, تعداد غلاف در گیاه, ارتفاع گیاه و تعداد دانه در غلاف بود. بر اساس این نتایج, کم آبیاری تا سطح 90 میلی متر تبخیر می تواند مورد توجه قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صابری، حبیب اله، نبوی کلات، سیدمحسن، و صدرآبادی حقیقی، رضا. (1399). اثر کم آبیاری و رقم بر عملکرد و اجزای عملکرد سویا ( Glycine max L. ) در استان هرات-افغانستان. مجله آبیاری و زهکشی ایران، 14(2 )، 511-521. SID. https://sid.ir/paper/407880/fa

    Vancouver: کپی

    صابری حبیب اله، نبوی کلات سیدمحسن، صدرآبادی حقیقی رضا. اثر کم آبیاری و رقم بر عملکرد و اجزای عملکرد سویا ( Glycine max L. ) در استان هرات-افغانستان. مجله آبیاری و زهکشی ایران[Internet]. 1399؛14(2 ):511-521. Available from: https://sid.ir/paper/407880/fa

    IEEE: کپی

    حبیب اله صابری، سیدمحسن نبوی کلات، و رضا صدرآبادی حقیقی، “اثر کم آبیاری و رقم بر عملکرد و اجزای عملکرد سویا ( Glycine max L. ) در استان هرات-افغانستان،” مجله آبیاری و زهکشی ایران، vol. 14، no. 2 ، pp. 511–521، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/407880/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا