Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

397
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

416
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر پودر بهار نارنج بر عملکرد رشد، اجزای لاشه و برخی فراسنجه های خونی در جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی

صفحات

 صفحه شروع 74 | صفحه پایان 82

چکیده

 هدف از پژوهش حاضر بررسی آثار تغذیه پودر بهار نارنج بر عملکرد رشد, اجزای لاشه و برخی فراسنجه های خونی درجوجه های گوشتی تحت شرایط تنش گرمایی بود. تعداد 200 قطعه جوجه گوشتی یک-روزه (رآس 308) در قالب طرح کاملا تصادفی به پنج گروه آزمایشی با چهار تکرار و هر تکرار شامل 10 قطعه پرنده تقسیم شدند. تیمارهای آزمایشی شامل گروه شاهد (جیره پایه), جیره پایه دارای نئومایسین (0/2 درصد جیره) و 3 سطح از پودر بهارنارنج (0/5, 1 و 2 درصد جیره) بودند. جوجه ها از سن 15 تا 42روزگی تحت شرایط تنش گرمایی (2° C± 32 از ساعت 10 صبح الی شش بعد از ظهر) قرار گرفتند. در پایان آزمایش از هشت قطعه پرنده در هر تیمار خونگیری انجام شد. نتایج نشان داد که میانگین تلفات در گروه های تیماری (3/75 درصد) نسبت به گروه شاهد (22/5 درصد) به طور معنی داری کمتر بود. پودر بهار نارنج در دوره های مختلف رشد تاثیر معنی داری روی مصرف خوراک و افزایش وزن جوجه-ها نداشت. طی دوره رشد (11-24 روزگی), کمترین ضریب تبدیل غذایی در تیمار 0/5% پودر بهار نارنج حاصل شد که با تیمار 2% تفاوت معنی داری داشت (0/05>p). گلوکز سرم خون در جوجه هایی که 1% پودر بهار نارنج دریافت کرده بودند, کاهش معنی داری (0/05>p) نسبت به جوجه های گروه شاهد, نشان داد (211 در مقابل 8/225 میلی گرم در دسی لیتر). سطح LDLخون در تیمار 2% پودر بهار نارنج (4/57 میلی گرم در دسی لیتر) نسبت به گروه 0/5% (6/69 میلی گرم در دسی لیتر) کمتر بود (0/05>p). مصرف پودر بهارنارنج روی وزن لاشه, سینه, ران و وزن بافت های داخلی بدن جوجه های گوشتی اثر معن ی دار نداشت (0/05

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قلی پور، میکائیل، واحدی، وحید، حاجی قهرمانی، شاهین، و انصاری پیرسرایی، زربخت. (1399). تاثیر پودر بهار نارنج بر عملکرد رشد, اجزای لاشه و برخی فراسنجه های خونی در جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی. پژوهش های تولیدات دامی، 11(30 )، 74-82. SID. https://sid.ir/paper/408607/fa

    Vancouver: کپی

    قلی پور میکائیل، واحدی وحید، حاجی قهرمانی شاهین، انصاری پیرسرایی زربخت. تاثیر پودر بهار نارنج بر عملکرد رشد, اجزای لاشه و برخی فراسنجه های خونی در جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی. پژوهش های تولیدات دامی[Internet]. 1399؛11(30 ):74-82. Available from: https://sid.ir/paper/408607/fa

    IEEE: کپی

    میکائیل قلی پور، وحید واحدی، شاهین حاجی قهرمانی، و زربخت انصاری پیرسرایی، “تاثیر پودر بهار نارنج بر عملکرد رشد, اجزای لاشه و برخی فراسنجه های خونی در جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی،” پژوهش های تولیدات دامی، vol. 11، no. 30 ، pp. 74–82، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/408607/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا